16χρονη από την Πρέβεζα χρειάζεται τη βοήθειά μας

Η Γεωργία – Σοφία Κόττα είναι 16 ετών, κατάγεται από την Πρέβεζα και χρειάζεται την βοήθειά μας!

Τον Ιούλιο του 2017, η 13χρονη τότε νεαρή διακομίσθηκε στο Νοσοκομείο Πρέβεζας με σοβαρή κρανιοεγκεφαλική κάκωση, έπειτα από τροχαίο ατύχημα στο οποίο ενεπλάκη μαζί με τους γονείς της. Με εντολή ιατρών μεταφέρεται στην Εντατική του Γ.Ν. Ιωαννίνων Γ. Χατζηκώστα και 3 ημέρες αργότερα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, όπου υποβάλλεται σε χειρουργείο κρανιεκτομής. Ένα μήνα αργότερα, μεταφέρεται στην Εντατική του Γ.Ν. Παίδων «Παν. & Αγλ. Κυριακού», όπου αποφασίστηκε από τους ιθύνοντες ιατρούς, ότι δεν χρειάζεται περαιτέρω νευροχειρουργικές παρεμβάσεις για την υποκείμενη κατάστασή της.

Συγκεκριμένα, η ιατρική διάγνωση ανέφερε πως η ασθενής δεν παρουσίαζε επαφή με το περιβάλλον. Με ιατρική εντολή, τον Σεπτέμβρη του 2017, διακομίζεται σε ιδιωτικό κέντρο αποκατάστασης στην Λάρισα, με σκοπό την υποστήριξή της από φυσιάτρους για την βελτίωση της νευρολογικής εικόνας. Την περίοδο, από τον Νοέμβρη του 2017 έως και τον Δεκέμβρη του ίδιου έτους, η Γεωργία –Σοφία υποβάλλεται σε τρία προγραμματισμένα χειρουργεία, για κρανιοπλαστική αποκατάσταση οστικών ελλειμμάτων.

Οι επεμβάσεις κρίθηκαν επιτυχής και σταδιακά διατηρούσε καλύτερη βλεμματική επαφή. Η νεαρή επέστρεψε στο ιδιωτικό κέντρο αποκατάστασης για την συνέχεια των θεραπειών της, όπου παρέμεινε έως και τον Αύγουστο του 2020. Κατά την διάρκεια της διετούς νοσηλείας της και με την καθοριστική συμβολή των ειδικών θεραπευτών, κατάφερε να παρουσιάσει μικρή βελτίωση.

Ο δρόμος όμως για την πλήρη εξυγίανσή της Γεωργίας – Σοφίας είναι μακρύς, καθώς, σήμερα, η επίσημη ιατρική γνωμάτευση διαπιστώνει το ποσοστό 95% αναπηρίας και σπαστική τετραπληγία, συνέπεια βαριάς κρανιοεγκεφαλικής κάκωσης. Οι ιατροί συνέστησαν να συνεχιστούν οι φυσιοθεραπείες και οι λογοθεραπείες της, στον προσωπικό της χώρο καθώς η ίδια αδυνατεί να εξυπηρετήσει τις βασικές ανάγκες της.

Οι γονείς της βρίσκονται στο πλευρό της και την στηρίζουν με κάθε δυνατό τρόπο από την πρώτη στιγμή. Στο μοιραίο τροχαίο ατύχημα τραυματίστηκε και η μητέρα της με αποτέλεσμα να μην μπορεί να εργαστεί αλλά και να εξυπηρετεί μόνη της τις ανάγκες της αγαπημένης της κόρης, η οποία χρήζει 24ωρης φροντίδας.

Έτσι, ο πατέρας της οικογένειας βρίσκεται δίπλα τους όλο αυτό το διάστημα καθώς είναι ο μόνος που μπορεί να προσφέρει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την φροντίδα που χρειάζονται οι δύο γυναίκες της ζωής του. Εξαιτίας των συνθηκών, ο τελευταίος δεν μπορεί να εργαστεί και αποτελεσματικά να προσφέρει τα απαραίτητα στην οικογένειά του.

Οι ίδιοι έχουν μετακομίσει στην πόλη της Λάρισας σε ενοικιαζόμενο διαμέρισμα, έτσι ώστε να βρίσκονται κοντά στο Κέντρο Αποκατάστασης και στους ιθύνοντες ιατρούς που παρακολουθούν την Γεωργία – Σοφία. Η πολυετής διαδικασία θεραπείας της νεαρής έχει εξοντώσει οικονομικά την οικογένεια. Παρόλη την συμβολή της κρατικής ασφάλειας, οι αναγκαίες θεραπείες περίθαλψης είναι πολυδάπανες και η συνέχεια αυτών κρίνεται απαραίτητη για την αποκατάσταση και την πλήρη επαναφορά της υγείας του κοριτσιού!

Όλοι μαζί μπορούμε να δώσουμε και πάλι ζωή σε έναν νέο άνθρωπο που παλεύει να επιστρέψει!

Όλοι μαζί μπορούμε να σταθούμε δίπλα στην Γεωργία – Σοφία και στην οικογένειά της!

Ακολουθούν τρόποι με τους οποίους μπορούμε να βοηθήσουμε:

Καλέστε στον αριθμό: 19825
Χρέωση από σταθερό: 2,60 Ευρώ ανά κλήση. Χρέωση από κινητό: 2,48 Ευρώ ανά κλήση.
Kατάθεση χρηματικού ποσού σε τραπεζικό λογαριασμό:
Τράπεζα Πειραιώς Αριθμός Λογαριασμού: 5222091702771 | IBAN: GR41 0172 2220 0052 2209 1702 771
SWIFT-BIC: PIRBGRAA | ΔΙΚΑΙΟΎΧΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΎ: ΠΡΑΞΗ ΑΓΆΠΗΣ
Εθνική Τράπεζα Αριθμός Λογαριασμού: 210/006305-39 | IBAN: GR44 0110 2100 0000 2100 0630 539
SWIFT-BIC: ETHNGRAA | ΔΙΚΑΙΟΎΧΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΎ: ΠΡΆΞΗ ΑΓΆΠΗΣ
ΑΙΤΙΟΛΟΓΊΑ: Για την Γεωργία-Σοφία.
Με τις καταθέσεις, σημειώνετε την αιτιολογία και έπειτα μπορείτε αποστείλετε σε μήνυμα: το αποδεικτικό κατάθεσης, την πλήρη διεύθυνσή σας, την πόλη και την ημερομηνία, έτσι ώστε να σας αποσταλεί απόδειξη.