Κυριακή, 26 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΌχι, δε θα καταργηθεί το Gmail - Η αλλαγή που προκάλεσε ξαφνικά...

Όχι, δε θα καταργηθεί το Gmail – Η αλλαγή που προκάλεσε ξαφνικά πανικό

Πριν μερικές ώρες μια φάρσα ξεκίνησε να διαδίδεται ραγδαία στα social media και ειδικότερα στο X, με αναρτήσεις που ισχυριζόντουσαν πως ‘η Google θα καταργήσει το Gmail’ να αποκτούν εκατομμύρια προβολές.

Μάλιστα, το θέμα πήρε τέτοιες διαστάσεις που η ίδια η εταιρία έσπασε τη σιωπή της, τονίζοντας πως «το Gmail είναι εδώ για να μείνει».

Παρακάτω μπορείτε να δείτε τόσο μια από τις viral αναρτήσεις, όσο και την απάντηση της Google:

Τι συνέβη όμως στα αλήθεια;

Η Google πρόκειται όντως να καταργήσει μια ξεπερασμένη λειτουργία του Gmail, κάτι που διάφοροι χρήστες παρεξήγησαν και άλλοι σατίρισαν επίτηδες, κάνοντας πολλούς όμως να νομίζουν πως το Gmail θα σταματήσει γενικότερα τη λειτουργία του μέσα στους επόμενους μήνες.

Συγκεκριμένα, ξεκινώντας από τον Φεβρουάριο του 2024, η Google θα καταργήσει την HTML προβολή του Gmail. Πρόκειται για μια ειδική έκδοση της ιστοσελίδας που επέτρεπε στους χρήστες να δουν τα email τους σε πολύ απλή μορφή, σε περιπτώσεις που δεν είχαν καλή πρόσβαση στο διαδίκτυο. Η βασική HTML προβολή του Gmail έχει αντικατασταθεί εδώ και τουλάχιστον 10 χρόνια και πλέον χρησιμοποιείται από ελάχιστους χρήστες σε πολύ συγκεκριμένες συνθήκες.

Αυτό σημαίνει πως για την πλειοψηφία του κόσμου δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα και έτσι δεν συντρέχει κάποιος λόγος ανησυχίας. Για την ιστορία, η HTML έκδοση του Gmail δεν έχει τα περισσότερα χαρακτηριστικά που έχουν συνηθίσει να χρησιμοποιούν οι χρήστες, όπως ο ορθογραφικός έλεγχος, η μορφοποίηση κειμένου, οι συντομεύσεις πληκτρολογίου, τα φίλτρα αναζήτησης, κ.α.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε τη σχετική ανακοίνωση στην σελίδα υποστήριξης της Google, που ξεκίνησε το όλο θέμα:

PrevezaReports.gr
PrevezaReports.gr
Το PrevezaReports.gr είναι ένα ειδησεογραφικό site ποικίλης ύλης. Δημιουργήθηκε το 2019 με σκοπό την άμεση, έγκαιρη και έγκυρη δημοσιογραφική κάλυψη γεγονότων από το Ν. Πρέβεζας, την Ελλάδα και τον κόσμο.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ