Χωρίς τη λιτάνευση της Εικόνας η οποία απεικονίζει όλους τους τοπικούς Αγίους θα πραγματοποιηθεί φέτος από την Ιερά Μητρόπολη Νικοπόλεως και Πρεβέζης η καθιερωμένη θρησκευτική εκδήλωση για την απόδοση τιμής στους Αγίους που έζησαν , πέρασαν ή συνδέονται με άλλο τρόπο με την περιοχή μας και στο πέρασμα του χρόνου αποτέλεσαν και συνεχίζουν να αποτελούν παρηγοριά και στήριγμα για τους κατοίκους της.

Τα μέτρα προστασίας για τον κορονοϊό θα περιορίσουν σημαντικά το εύρος των εκδηλώσεων που πραγματοποιούνται τα τελευταία έξι χρόνια.

Έτσι το Σάββατο 31 Οκτωβρίου και ώρα 19:00 θα ψαλεί Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Χαραλάμπους, ενώ την Κυριακή 1η Νοεμβρίου ώρες 7.00-10.00 θα τελεστεί o Όρθρος και η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία.

Στις Ιερές Ακολουθίες θα προεξάρχει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ.Χρυσόστομος, ενώ λόγω των ισχυόντων υγειονομικών μέτρων και για την αποφυγή συνωστισμού στον Άγιο Χαράλαμπο όλοι οι Ιεροί Ναοί της πόλης θα λειτουργήσουν κανονικά.

Ανάμεσα στους τοπικούς Αγίους ξεχωρίζουν ο Απόστολος Παύλος, ο ιδρυτής της Τοπικής μας Εκκλησίας, Ο Μέγας Αλκίσων από τα ερείπια της ομώνυμης Βασιλικής του, ο Πρεβεζάνος νεομάρτυρας Χρήστος , ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός, ο Άγιος Χαράλαμπος ο οποίος έσωσε την Πρέβεζα από την πανώλη και έγινε πολιούχος της, ο Άγιος Σπυρίδωνας (του οποίου το σκήνωμα έγινε αιτία μεταβολής των ονομάτων περιοχών και χωριών της Μητρόπολης μας) καθώς επίσης και οι Άγιοι Αναστάσιος, Αττικός, Ηλιόδωρος και Δονάτος των πρώτων αιώνων ως Επίσκοποι Νικοπόλεως καθώς και ο Όσιος Ονούφριος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here