Χωρίς προβλήματα η βροχόπτωση στην Πρέβεζα αλλά με μια εντυπωσιακή παλίρροια στο ύψος της γοργόνας

Μπορεί να άργησαν αλλά οι πολυπόθητες βροχοπτώσεις ήρθαν στην περιοχή της Ηπείρου προκαλώντας μάλιστα και κατολισθήσεις σε κάποια σημεία του ορεινού όγκου των Ιωαννίνων.

Οι 8 σταθμοί του δικτύου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr, που κατέγραψαν τα μεγαλύτερα ολικά ύψη βροχής είναι στην Ήπειρο και το ρεκόρ ανήκει στα Θεοδώριανα με 128 χιλιοστά βροχής το απόγευμα της Τετάρτης.

Ακολουθούν η Παραμυθιά με 118΄, η Βωβούσα με 102, η Δωδώνη με 97, το Τσεπέλοβο με 94, τα Λεπιανά Άρτας με 87, η Τύρια με 80 και τα Δερβίζιανα με 79 χιλιοστά. Στην Πρέβεζα η βροχόπτωση είναι συνεχής από το απόγευμα της Τετάρτης χωρίς όμως να δημιουργήσει μέχρι στιγμής προβλήματα.

Αυτό επιβεβαιώνει και ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΠ Φώτης Ζέρβας σημειώνοντας ότι μόνο σε 2 σημεία χρειάστηκε να γίνει παρέμβαση. Μάλιστα υπογραμμίζει ότι στο 8ο Δημοτικό Σχολείο εκεί όπου λίμναζαν νερά και έγινε διατομή στη σχάρα και αλλαγή στην κλήση του δρόμου η κατάσταση είναι πολύ καλή.

Την ίδια στιγμή πάντως εντυπωσιακές είναι οι εικόνες της παλίρροιας που καταγράφονται στην παραλία της Πρέβεζας, στο ύψος της γοργόνας. Η θάλασσα τις τελευταίες μέρες έχει βγει αρκετά μέτρα έξω από την στεριά “πλημμυρίζοντας” την γύρω περιοχή.

Τα φερτά υλικά δείχνουν ότι το νερό έφτασε σχεδόν μέχρι τον δρόμο, ενώ πρόκειται για ένα φαινόμενο που σημειώνεται στο συγκεκριμένο σημείο όταν επικρατούν ανάλογες με των τελευταίων ημερών καιρικές συνθήκες.