Κυριακή, 26 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΧρήστος Σταϊκούρας: Η Κυβέρνηση δρομολογεί διαρθρωτικές μεταρρυμίσεις στη χώρα

Χρήστος Σταϊκούρας: Η Κυβέρνηση δρομολογεί διαρθρωτικές μεταρρυμίσεις στη χώρα

Ο Υπουργός Οικονομικών χαρακτήρισε το νέο μισθολόγιο της ΑΑΔΕ κοινωνικά δίκαιο, καινοτόμο, ορθολογικό, ανταποδοτικό, σύγχρονο, ανταγωνιστικό και αξιοκρατικό.

Στο νέο νομοσχέδιο της ΑΑΔΕ αναφέρθηκε ο Υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας απο το βήμα της Βουλής κάνοντας λόγο για νέο μισθολόγιο του προσωπικού της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), με την εισαγωγή ενός σύγχρονου συστήματος αμοιβών, σε σχέση με το έργο, τις ευθύνες και την αποτελεσματικότητα κάθε υπαλλήλου της ΑΑΔΕ.

Μάλιστα ο Υπουργός Οικονομικών χαρακτήρισε μεταξύ άλλων το νέο μισθολόγιο κοινωνικά δίκαιο, καινοτόμο, ορθολογικό, ανταποδοτικό, σύγχρονο, ανταγωνιστικό και αξιοκρατικό.

Με τις διατάξεις του παρόντος Σχεδίου Νόμου τόνισε οτι:

Ορίζονται οι μηνιαίες τακτικές αποδοχές των υπαλλήλων της ΑΑΔΕ ως το σύνολο του βασικού μισθού, επιδομάτων, παροχών, της ειδικής αμοιβής, καθώς και της προσωπικής διαφοράς.

Οι υπάλληλοι κατατάσσονται σε μισθολογικά κλιμάκια βασικού μισθού και σε βαθμούς θέσης εργασίας.

Καθορίζονται ο χρόνος και ο τρόπος ωρίμανσης των μισθολογικών κλιμακίων για τη μισθολογική εξέλιξη των υπαλλήλων.

Εισάγεται σύστημα προωθημένης μισθολογικής εξέλιξης, σε μία προσπάθεια σύνδεσης της εξέλιξης όχι μόνο με τον χρόνο υπηρεσίας, αλλά και με την αξιολόγηση του προσωπικού.

Θεσπίζεται η χορήγηση ειδικής αμοιβής, η οποία συνδέεται άρρηκτα με τη συμμετοχή κάθε υπαλλήλου στην ετήσια αξιολόγηση.

Καθορίζεται η αποζημίωση για εργασία καθ’ υπέρβαση του υποχρεωτικού ωραρίου, η αποζημίωση για εργασία προς συμπλήρωση του υποχρεωτικού ωραρίου, καθώς και η δυνατότητα αύξησης της απογευματινής υπερωριακής εργασίας.

Θεσπίζεται η χορήγηση βραβείου επίτευξης στόχων σε ετήσια βάση, υπό τον όρο της υπέρβασης τεθέντων στόχων, και της συμμετοχής των υπαλλήλων στην διαδικασία ετήσιας αξιολόγησης.

Τροποποιούνται και συμπληρώνονται σχετικές διατάξεις σε σχέση με τα κριτήρια επιλογής προϊσταμένων της ΑΑΔΕ, την υποχρεωτική συμμετοχή των προϊσταμένων στην αξιολόγηση, και τη διαδικασία εισαγωγής νέων κριτηρίων στο σύστημα βαθμολογικής εξέλιξης.

Προβλέπεται η πρόσληψη προσωπικού, με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, για την ταχύτερη υλοποίηση των μεταρρυθμιστικών προγραμμάτων και έργων δημοσίων επενδύσεων, χρηματοδοτουμένων από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Ο Υπουργός Οικονομικών, επιτέθηκε επίσης απο το βήμα της Βουλής, στο Σύριζα που είχε δεσμευτεί για τη στελέχωση της φορολογικής Αρχής και την εισαγωγή του βαθμολογίου και μισθολογίου, βασισμένου στην αξιολόγηση της απόδοσης των υπαλλήλων της Αρχής, δεσμεύσεις που όπως είπε ο Υπουργός επαναλαμβάνονταν συνέχεια αλλά ποτέ δεν υλοποιήθηκαν.

PrevezaReports.gr
PrevezaReports.gr
Το PrevezaReports.gr είναι ένα ειδησεογραφικό site ποικίλης ύλης. Δημιουργήθηκε το 2019 με σκοπό την άμεση, έγκαιρη και έγκυρη δημοσιογραφική κάλυψη γεγονότων από το Ν. Πρέβεζας, την Ελλάδα και τον κόσμο.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ