Χορήγηση επιδόματος ενοικίου στους πληγέντες από τον σεισμό της 21ης Μαρτίου 2020 με Κοινή Απόφαση Υπουργείων Οικονομικών, Ανάπτυξης και Υποδομών

Την χορήγηση επιδότησης /ενοικίου συγκατοίκησης στους ιδιοκτήτες ή ενοικιαστές κατοικιών των Π.Ε Πρέβεζας, Θεσπρωτίας και Ιωαννίνων για τις οποίες λόγω του σεισμού της 21ης Μαρτίου 2020 έχει εκδοθεί πρωτόκολλο αυτοψίας επικινδύνως ετοιμόρροπου κτιρίου ή έχουν χαρακτηρισθεί ως προσωρινά ακατάλληλες για χρήση με δελτίο δευτεροβάθμιου ελέγχου ή έκθεση αυτοψίας ,υπέγραψαν με κοινή τους απόφαση Υπ. Μεταφορών και Υποδομών Κώστας Καραμανλής ,ο αν.Υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης και ο Υπ. Ανάπτυξης Αδωνις Γεωργιάδης.

Οι ενδιαφερόμενοι έχουν προθεσμία έξι μηνών προκειμένου να υποβάλλουν την σχετική αίτηση στη Διεύθυνση Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών Βορείου Ελλάδας.

Την επιδότηση ενοικίου/συγκατοίκησης δικαιούνται οι οικογένειες που διέμεναν μόνιμα στην πληγείσα κατοικία η οποία αποτελούσε την κύρια κατοικία τους και οι οποίες θα ενοικιάσουν ή θα φιλοξενηθούν για την προσωρινή διαμονή τους, εφόσον δεν διαθέτουν κενή ή δευτερεύουσα κατοικία σε απόσταση μικρότερη των 25 χλμ από την πληγείσα κατοικία που να καλύπτει τις στεγαστικές τους ανάγκες.

Η επιδότηση ενοικίου/συγκατοίκησης που θα χορηγείται στους δικαιούχους ορίζεται στο ποσό των € 300,00 το μήνα για μεμονωμένα άτομα, € 350,00 το μήνα για οικογένειες δύο ατόμων, € 400,00 για οικογένειες τριών ατόμων, € 450,00 για οικογένειες τεσσάρων ατόμων και € 500,00 για οικογένειες περισσοτέρων ατόμων.

Η επιδότηση ενοικίου ή συγκατοίκησης για μεν τους ιδιοκτήτες, που διέμεναν στις κατοικίες που υπέστησαν βλάβες, χορηγείται μέχρι την επισκευή ή ανακατασκευή της κατοικίας τους και με ανώτατο χρονικό διάστημα δύο χρόνια, για δε τους ενοικιαστές των κατοικιών που υπέστησαν βλάβες, για έξι μήνες.