Χαρδαλιάς: «Αναστολή κάθε αθλητικής δραστηριότητας στις κόκκινες περιοχές»

Στις περιοχές αυξημένου κινδύνου αναστέλλεται κάθε αθλητική δραστηριότητα, πλην των αγώνων για τη Superleague Interwetten και την Basket League, όπως έκανε γνωστό ο Νίκος Χαρδαλιάς. Απαγορεύεται η επιβίβαση σε ΜΜΜ χωρίς μάσκα!

Tα νέα μέτρα που ανακοίνωσε νωρίτερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης εξειδίκευσε ο Νίκος Χαρδαλιάς, λίγη ώρα, δε, μετά το νέο εφιαλτικό ρεκόρ των 2056 κρουσμάτων κορονοϊού.

Ο κ. Χαρδαλιάς υποστήριξε ότι «δεν μπορούμε να μένουμε στατικοί, πρέπει να δράσουμε σήμερα, ώστε να προλάβουμε τα χειρότερα. Προσαρμόζουμε τη στρατηγική μας για τη νέα επίθεση του ιού».

O υφυπουργός επισήμανε ότι ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε ένα δυναμικό σχέδιο για τον Νοέμβριο, «ώστε να έχουμε ομαλότερη ζωή τον Δεκέμβριο».

Κατόπιν ανακοίνωσε τα έξι οριζόντια μέτρα, που θα εφαρμοστούν, δηλαδή, σε όλη τη χώρα από την ερχόμενη Τρίτη, στις 6 το πρωί, και για έναν μήνα, και είναι τα παρακάτω:

  • Χρήση μάσκας παντού, σε εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους
  • Πλέον απαγορεύεται η επιβίβαση σε ΜΜΜ χωρίς μάσκα!
  • Από τις 00:00 έως τις 05:00 ισχύει απαγόρευση κυκλοφορίας (εξαίρεση οι λόγοι εργασίας και υγείας)
  • Υποχρεωτική τηλεργασία σε ποσοστό 50% σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα
  • Υποχρεωτική τηλεκπαίδευση στα ΑΕΙ (εξαιρούνται κλινικές και εργαστήρια)
  • Αναστέλλονται τα επισκεπτήρια στα γηροκομεία και σε όλες τις δομές πρόνοιας

Ο υφυπουργός, θύμισε, επίσης ότι λιανεμπόριο, χονδρεμπόριο, βιομηχανίες, ανοιχτοί αρχαιολογικοί χώροι, ξενοδοχεία, σχολεία, κομμωτήρια παραμένουν ανοιχτά, ενώ δεν απαγορεύονται οι μετακινήσεις εκτός νομού.

Σε ό,τι έχει να κάνει με τον αθλητισμό, υπογράμμισε πως στις κόκκινες περιοχές αναστέλλονται όλες οι αθλητικές δραστηριότητεςεκτός από τους αγώνες για τη Superleague Interwetten και την Basket Leagueαλλά και τα ματς για το Champions League και το Europa League.

Στις ίδιες περιοχές, δε, επιτρέπονται μέχρι εννέα άτομα σε τελετές και λειτουργίες.

Ο νέος υγειονομικός χάρτης

Η Ελλάδα, πλέον, χωρίζεται σε δύο… χρώματα: Στο «κίτρινο», που είναι το επίπεδο επιτήρησης Α και στο «κόκκινο», το επίπεδο Β, αυξημένου κινδύνου.

Πιο συγκεκριμένα, λοιπόν, για τον αθλητισμό, με βάση τον παραπάνω χάρτη, για τις περιοχές, που είναι στο Α επίπεδο επιτήρησης, ο Νίκος Χαρδαλιάς τόνισε: «Επιτρέπονται προπονήσεις και αγώνες χωρίς θεατές, μείωση στο 75% των αθλητών που λαμβάνουν μέρος, ενώ ισχύουν ειδικά πρωτόκολλα για τις προπονήσεις και τους αγώνες».

Όσον αφορά στις περιοχές που βρίσκονται στο Β (κόκκινο) επίπεδο: «Αναστολή κάθε αθλητικής δραστηριότητας. Επιτρέπεται ατομική άσκηση σε εξωτερικό χώρο και άσκηση σε συγκεκριμένα αθλήματα σε εξωτερικό χώρο.

Επιτρέπεται η διεξαγωγή μόνο του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου Super League, πρωταθλήματος μπάσκετ Basket League, και των ευρωπαϊκών διοργανώσεων Europa League, Champions League».

Για τα γυμναστήρια, ο κ. Χαρδαλιάς σημείωσεε πως στις περιοχές επιπέδου Α «ισχύει υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλους τους χώρους αναμονής και τους κοινόχρηστους χώρους, όπως και στην ατομική άσκηση. Ενώ, ισχύει και ένα άτομο ανά 10 τετραγωνικά μέτρα». Στα περιοχές επιπέδου Β «αναστέλλεται η λειτουργία των γυμναστηρίων».