Τρίτη, 28 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΦυσικό αέριο… Με το σταγονόμετρο στην Ήπειρο και με ρυθμούς χελώνας..

Φυσικό αέριο… Με το σταγονόμετρο στην Ήπειρο και με ρυθμούς χελώνας..

Η απόφαση της ΡΑΕ να παγώσει το σχέδιο του ΔΕΣΦΑ για την τροφοδοσία της Ηπείρου με φυσικό αέριο βάζει ουσιαστικά στον πάγο για τα επόμενα δέκα χρόνια ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα για την τροφοδοσία της περιοχής.

Η μοναδική ελπίδα για την τροφοδοσία της περιοχής είναι τα έργα που έχει σχεδιάσει η ΔΕΔΑ τα οποία περιλαμβάνουν ένα μικρό δίκτυο και δεξαμενές στη ΒΙΠΕ για την περίπτωση των Ιωαννίνων ενώ για τις άλλες τρεις πρωτεύουσες ο παρόμοιος σχεδιασμός βρίσκεται στη φάση του διαγωνισμού.

Σημειώνεται ότι για την πόλη των Ιωαννίνων ο διαγωνισμός είχε γίνει τον περασμένο Ιανουάριο αλλά η σύμβαση με τον ανάδοχο ακόμη δεν έχει υπογραφεί.

Το έργο των Ιωαννίνων είναι εξαιρετικά μικρό καθώς ο προυπολογισμός του φτάνει μόλις στα 14,8 εκατομμύρια.

Αφορά δε στην κατασκευή 119 χιλιομέτρων δικτύου χαμηλής πίεσης στον αστικό ιστό της πόλης των Ιωαννίνων και 10 χιλιομέτρων δικτύου μέσης πίεσης για τη μεταφορά του φυσικού αερίου από την ΒΙΠΕ Ιωαννίνων όπου θα εγκατασταθούν οι μονάδες LNG. Μέχρι το 2026, θα πραγματοποιηθούν τουλάχιστον 2.650 συνδέσεις καταναλωτών όλων των κατηγοριών (οικιακών, εμπορικών, βιομηχανικών).

Η ΔΕΔΑ είχε δημοπρατήσει «πακέτο» το έργο ανάπτυξης δικτύου 30 χιλιομέτρων στην Άρτα, την Πρέβεζα και την Ηγουμενίτσα με προυπολογισμό 5,4 εκατομμύρια. Ο διαγωνισμός είχε αποβεί άγονος.

Τώρα επανέρχεται σπάζοντας τους διαγωνισμούς ανά πόλη.

Ήδη είναι στον αέρα οι διαγωνισμοί για την Ηγουμενίτσα και την Άρτα και αναμένεται για την Πρέβεζα.

Ουσιαστική λύση πάντως για την Ήπειρο δεν θα υπάρξει τα επόμενα χρόνια…

PrevezaReports.gr
PrevezaReports.gr
Το PrevezaReports.gr είναι ένα ειδησεογραφικό site ποικίλης ύλης. Δημιουργήθηκε το 2019 με σκοπό την άμεση, έγκαιρη και έγκυρη δημοσιογραφική κάλυψη γεγονότων από το Ν. Πρέβεζας, την Ελλάδα και τον κόσμο.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ