Κυριακή, 26 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΔΗΜΟΙΠΡΕΒΕΖΑΥπενθύμιση για καθαρισμό των οικοπέδων ενόψει της αντιπυρικής περιόδου από τον Δήμο...

Υπενθύμιση για καθαρισμό των οικοπέδων ενόψει της αντιπυρικής περιόδου από τον Δήμο Πρέβεζας

Σύμφωνα με τον Ν.5037/2023, (άρθρο 266)  προς αποτροπή του κινδύνου πρόκλησης πυρκαγιάς  καλούνται  οι ιδιοκτήτες, μισθωτές και υπομισθωτές, νομείς, επικαρπωτές οικοπεδικών και λοιπών ακάλυπτων χώρων σε περιοχές που βρίσκονται εντός οικισμών και εντός ορίων οικισμών χωρίς εγκεκριμένο ρυμοτομικό σχέδιο και εντός ακτίνας 100μ.  από τα όρια αυτών αλλά και επί εκτός σχεδίου γηπέδων με κτίσμα, υποχρεούνται έως την 30ή Απριλίου, καθώς και καθ’ όλη τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου,να μεριμνούν για τον καθαρισμό αυτών, την συντήρηση καθόλη τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου καθώς και για την συλλογή και  ασφαλή  απομάκρυνση όλων των υπολειμμάτων καθαρισμού για την αποτροπή κινδύνου πρόκλησης πυρκαγιάς ή ταχείας επέκτασής της.

Επίσης,  σύμφωνα  με τον Ν.5075/2023 άρθρο 31 παρ. 4 οι ιδιοκτήτες θα πρέπει να καταθέσουν στον  Δήμο,  Υπ. Δήλωση καθαρισμού της ιδιοκτησίας τους,  για την εγγραφή τους στο αντίστοιχο μητρώο.

Εν όψει της θερινής περιόδου, ο Δήμος μας, προσβλέπει στην συνεργασία των Δημοτών και τονίζει την πιστή τήρηση των ανωτέρω  που κρίνονται  απαραίτητα  για την ασφάλεια  και την  προστασία  όλων μας.

Ο   ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ 
ΖΕΡΒΑΣ  ΦΩΤΙΟΣ

PrevezaReports.gr
PrevezaReports.gr
Το PrevezaReports.gr είναι ένα ειδησεογραφικό site ποικίλης ύλης. Δημιουργήθηκε το 2019 με σκοπό την άμεση, έγκαιρη και έγκυρη δημοσιογραφική κάλυψη γεγονότων από το Ν. Πρέβεζας, την Ελλάδα και τον κόσμο.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ