Υπεγράφη μεταξύ του Αντιπεριφερειάρχη Πρέβεζας και του αναδόχου η σύμβαση για την προσθήκη διώροφου κτιρίου στο υπάρχον Δημοτικό Σχολείο Καναλίου

Στην υπογραφή σύμβασης με τον ανάδοχο του έργου “Προσθήκη νέου διώροφου κτιρίου στο υπάρχον Δημοτικό Σχολείο Καναλίου” προχώρησε σήμερα ο Αντιπεριφερειάρχης Πρέβεζας Στράτος Ιωάννου.

Πρόκειται για ένα μεγάλο έργο προυπολογισμού 680.920 ευρώ το οποίο χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Ηπείρου ενώ η υλοποίησή του θα γίνει σε συνεργασία με τον Δήμο Πρέβεζας με τον οποίο έχει υπογραφεί προγραμματική σύμβαση στις 27 Απριλίου του 2020.

Σύμφωνα με τη μελέτη στο υπάρχον δηµοτικό σχολείο Καναλίου πρόκειται να γίνει προσθήκη διώροφου κτιρίου συνολικού εµβαδού 622,39τ.µ.Το νέο κτίριο πρόκειται να κατασκευασθεί στην Νοτιοανατολική πλευρά του οικοπέδου.

Για την κατασκευή του θα χρησιµοποιηθούν προκατασκευασµένα διπλά τοιχώµατα και θα κατασκευασθεί ισόγειο και όροφος.

Το διδακτήριο αποτελείται από 3 αίθουσες διδασκαλίας – χώρος WC – µηχανοστάσιο ανελκυστήρα – αποθήκη µηχανοστασίου- αίθουσα πολλαπλών χρήσεων.

Ακόμη θα γίνουν δύο αίθουσες διδασκαλίας – γραφείο διευθυντή – γραφείο δασκάλων – χώρος αρχείου – WC – WC AMEA – αποθήκη WC ΑΜΕΑ.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πρέβεζας Στράτος Ιωάννου μιλώντας στη Δημοτική Ραδιοφωνία ανέφερε ότι το έργο θα ξεκινήσει άμεσα και θα καλύψει το πάγιο αίτημα των κατοίκων της περιοχής για τη δημιουργία ενός σύγχρονου και προσβάσιμο για άτομα με Αναπηρία σχολείο.