Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΠΟΛΙΤΙΚΗ«Τρικλοποδιά» Κατρούγκαλου στον ΣΥΡΙΖΑ στο παραπέντε για τις εκλογές 2023 - «Χοντρό»...

«Τρικλοποδιά» Κατρούγκαλου στον ΣΥΡΙΖΑ στο παραπέντε για τις εκλογές 2023 – «Χοντρό» παρασκήνιο με την απόσυρσή του

Αυτογκόλ δύο μέρες πριν τις εκλογές 2023 έβαλε ο πρώην υπουργος Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος με το παρασκήνιο για την απομάκρυνσή του από τα ψηφοδέλτια να είναι «χοντρό».

Μετά το σάλο που προκάλεσαν οι δηλώσεις του Γιώργου Κατρούγκαλου για επαναφορά του χαρατσιού ΣΥΡΙΖΑ στους ελεύθερους επαγγελματίες και την αναταραχή που προκλήθηκε, ο πρώην υπουργός αποσύρθηκε από την εκλογική μάχη αλλά πρέπει να βρεθεί τρόπος για να γίνει αυτό.

Από νωρίς το πρωί στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ επικοινώνησαν μαζί του για να μάθουν τι ακριβώς συνέβει και ειπώθηκε το προηγούμενο βράδυ για την επαναφορά του συντελεστή 20% επί του καθαρού εισοδήματος στις ασφαλιστικές εισφορές για τους ελεύθερους επαγγελματίες.

Αποσύρεται από το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ ο Κατρούγκαλος

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρώην υπουργός αντέδρασε λέγοντας ότι εξέφρασε την προσωπική του άποψη. Μάλιστα αυτό υποστήριξε και σε tweet του χωρίς να πείσει κανέναν και ειδικά τους ενδιαφερόμενους οι οποίοι συνέχισαν να εκδίδουν ανακοινώσεις ξορκίζοντας το ενδεχόμενο επαναφοράς ενός τέτοιου χαρατσιού.

Για το θέμα ενημερώθηκε ο Αλέξης Τσίπρας ο οποίος κάλεσε τους συνεργάτες του για σύσκεψη, νωρίς το μεσημέρι της Πέμπτης και αφού επικοινώνησε και μαζί του κρίθηκε ότι δεν θα έπρεπε να συμμετάσχει στα ψηφοδέλτια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Τσίπρας ρωτούσε επιμόνως τον πρώην υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ εάν έχει καταλάβει το πρόβλημα που δημιούργησε στο κόμμα του λίγο πριν τις κάλπες, παρουσιάζοντας ένα τόσο αντιλαϊκό μέτρο.

Εκεί αποφασίστηκε η απόσυρσή του από τα ψηφοδέλτια.

Ωστόσο, θα έπρεπε να βρεθεί τρόπος για να γίνει αυτό, καθώς ο πρώην υπουργός βρισκόταν ήδη στα τυπωμένα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ. Αρχικά ο ίδιος ο Γ. Κατρούγκαλος δήλωσε μόνος του ότι αποσύρεται καθώς δεν μπορούσε να γίνει αντίστοιχη δήλωση από τον ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο αργότερα από το ΥΠΕΣ διευκρίνιζαν ότι ο Γ. Κατρούγκαλος δεν μπορεί να αποσυρθεί από το ψηφοδέλτιο που έχει εγκριθεί από τον Αρειο Πάγο. Επομένως μόνο αν εκλεγεί, θα μπορεί στη συνέχεια να παραιτηθεί.

PrevezaReports.gr
PrevezaReports.gr
Το PrevezaReports.gr είναι ένα ειδησεογραφικό site ποικίλης ύλης. Δημιουργήθηκε το 2019 με σκοπό την άμεση, έγκαιρη και έγκυρη δημοσιογραφική κάλυψη γεγονότων από το Ν. Πρέβεζας, την Ελλάδα και τον κόσμο.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ