Το πρόβλημα ξεπεράστηκε, πληρώνονται οι συντάξεις Νοεμβρίου

Πιστώνονται κανονικά από την νύχτα οι κύριες και επικουρικές συντάξεις Νοεμβρίου καθώς το πρόβλημα που υπήρχε με το πανευρωπαϊκό δίκτυο τραπεζών ξεπεράστηκε.

Έτσι γίνονται κανονικά οι πληρωμές των συντάξεων Νοεμβρίου και των αναδρομικών. Σήμερα λοιπόν όλοι οι συνταξιούχοι που προέρχονται από το τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τις Τράπεζες και τον ΟΤΕ που το ΑΜΚΑ τους λήγει σε 0, 2, 4, 6, 8 θα δουν τα χρήματα τους στους λογαριασμούς.

Επίσης στις 27 Οκτωβρίου 2020, ημέρα Τρίτη θα καταβληθούν οι κύριες και επικουρικές συντάξεις των μη-μισθωτών (δηλαδή των συνταξιούχων που προέρχονται από τους τέως φορείς ΟΑΕΕ, ΟΓΑ και ΕΤΑΑ). Η πίστωση στους λογαριασμούς θα γίνει την Δευτέρα 26 Οκτωβρίου το απόγευμα.

Και στις 29 Οκτωβρίου 2020, ημέρα Πέμπτη θα καταβληθούν κύριες και επικουρικές συντάξεις του Δημοσίου, του τ. ΝΑΤ, τ.ΕΤΑΤ , τ.ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και ΔΕΗ. Η πίστωση στους λογαριασμούς θα γίνει την Τρίτη 27 Οκτωβρίου το απόγευμα.

Στο μεταξύ όσοι συνταξιούχοι επιθυμούν να δουν τα αναδρομικά που θα πάρουν κυρίως οι συνταξιούχοι που πληρώνονται την άλλη εβδομάδα ο e-ΕΦΚΑ έθεσε μία νέα εφαρμογή μέσω της οποίας ο κάθε συνταξιούχος μπορεί να δει και να εκτυπώσει άμεσα το δικό του «Ενημερωτικό Σημείωμα Επιστροφής Μειώσεων Συντάξεων».

Ο συνταξιούχος θα πρέπει να μπει στο efka.gov.gr και να πατήσει πάνω στο “Ενημερωτικό Σημείωμα Επιστροφής Συντάξεων” στην συνέχεια θα βάλει τους κωδικούς TAXIS και το ΑΜΚΑ του και θα δει το ποσό των αναδρομικών που θα πάρει.