Στα χρόνια του “σκληρού” πυρήνα των μνημονίων και των διαπραγματεύσεων με τους “θεσμούς” μας ταξιδεύει ένας άνθρωπος που έζησε τα γεγονότα “εκ των έσω”.
Ο Δημήτρης Μάρδας καθηγητής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου και τότε αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών θα βρίσκεται τη Δευτέρα 10 Αυγούστου και ώρες 8-10 το βράδυ στο Καφέ Νικόπολις (Πλατεία Δικαστηρίων) στην Πρέβεζα προκειμένου να υπογράψει αντίτυπα του νέου βιβλίου του με τίτλο : “2015. Το ημερολόγιο του τρόμου”.
Η διαπραγμάτευση, ο εκβιασμός, το “παίγνιο”, με το κρατικό ταμείο στη δίνη των αριθμών το οποίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Καστανιώτη. Ο αναγνώστης βλέπει στο βιβλίο αυτό την αθέατη πλευρά του φεγγαριού, μέσα από τις άγνωστες πτυχές της διαπραγμάτευσης του 2015 και τις προσπάθειες που κράτησαν τη χώρα ζωντανή όπως και το κρατικό της ταμείο όρθιο. Ταυτόχρονα έχει μια άλλη οπτική τόσο της τεχνικής του πολέμου που επέλεξε ο Γιάνης ο Βαρουφάκης όσο και της απομυθοποίησής της. Στο βιβλίο σημειώνονται τα παιχνίδια του χρηματιστηρίου, όπως αναπτύσσονται μέσα από πολιτικές δηλώσεις και ειδικότερα με το δημοψήφισμα για το ευρώ του Παπανδρέου του 2011. Συνεχίζει με τις εκλογές του Ιανουαρίου 2015, παρουσιάζοντας ταυτόχρονα με τους τρόπους αντιμετώπισης της έλλειψης ρευστότητας και αποπληρωμής των πιεστικών χρεών, ενδιαφέρουσες φάσεις της διαπραγμάτευσης έτσι όπως εκτυλίχθηκαν εντός και εκτός των τειχών. Ασκεί παράλληλα κριτική σε επιλογές της περιόδου του 2015.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here