Τι έγινε στην τηλεδιάσκεψη της Γ’ Εθνικής και πότε ξεκινάει!

Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη της αντιπροσωπείας των παικτών της Γ’ Εθνικής, του προέδρου του ΠΣΑΠ Γιώργου Μπαντή, του μέλους της Ε.Ε. της ΕΠΟ Π. Διακοφώτη και του ΓΓΑ Γιώργου Μαυρωτά όπου προέκυψαν πολλές και σημαντικές ειδήσεις για το μέλλον της κατηγορίας.

Αρχικά θα πρέπει να αναφέρουμε πως υπάρχει ισχυρή βούληση από την Γ.Γ.Α. να ολοκληρωθούν ΟΛΑ τα πρωταθλήματα και με γνώμονα τα παραπάνω προχωρούν ήδη στον σχεδιασμό της επανεκκίνησης.

Το σχέδιο επιστροφής

Η Γ.Γ.Α. ετοιμάζει ήδη το σχέδιο επιστροφής και γι’ αυτό το λόγο το επόμενο χρονικό διάστημα θα σταλούν την ΕΠΟ όλες οι απαραίτητες οδηγίες για το πως θα πρέπει να είναι το πρωτόκολλο επιστροφής αλλά και τι θα απαιτείται. Στην συνέχεια η ΕΠΟ θα το συντάξει και ως ολοκληρωμένη πρόταση θα το στείλει στην επιτροπή λοιμωξιολόγων για να πάρει το τελικό “οκ”!

Το «αγκάθι» των τεστ και η λύση του

Όπως είναι κατανοητό το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι το οικονομικό βάρος για τα ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ τεστ στα οποία θα υποβάλλονται οι ποδοσφαιριστές και ίσως αυτό να αποτέλεσε και ένα μεγάλο “αγκάθι” για τις διοικήσεις των ομάδων οι οποίες “ματώνουν” οικονομικά και με ένα ακόμη τέτοιο έξοδο δεν θα μπορούσαν να ανταπεξέλθουν. Η λύση που προωθείται και βρίσκεται ΗΔΗ υπό συζήτηση στο υπουργείο είναι μια κρατική επιχορήγηση στις ομάδες που θα αφορά ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ τα έξοδα για τα τεστ. Πρόκειται για έναν μεγάλο σκόπελο που αν ξεπεραστεί τότε θα ανοίξει και ο δρόμος της επιστροφής πάντα υπό προϋποθέσεις.

Ο αθλητισμός πρέπει να μείνει ζωντανός και είναι χαρακτηριστικό πως στην τηλεδιάσκεψη ο Γ.Γ.Α. Γιώργος Μαυρωτάς ανέφερε πως «Ο αθλητισμός υπήρχε, υπάρχει και θα υπάρχει»

Το χρονοδιάγραμμα, οι επιφυλάξεις και οι σκέψεις…

Όπως είναι κατανοητό όλα τα παραπάνω θα χρειαστούν χρόνο και το τοπίο αναμένεται να ξεκαθαρίσει μετά τις 10 Ιανουαρίου καθώς τόσος είναι ο χρόνος που απαιτείται για να συνταχθούν και να συζητηθούν όλα τα παραπάνω σε θεσμικό πλαίσιο. Οι επιφυλάξεις που υπάρχουν είναι όπως πάντα η πορεία των κρουσμάτων αλλά και η πληρότητα των ΜΕΘ καθώς εκεί εστιάζουν οι επιδημιολόγοι ενώ για τους “ανεγκέφαλους” που θέλουν με το ζόρι να βρεθούν στα γήπεδα θα υπάρχει μέριμνα αλλά και “αστυνόμευση” για την οποία θα μιλήσουμε όταν έρθει η ώρα…