Τη συνέχιση κινητοποιήσεων και δράσεων αποφάσισε ο Εμπορικός Σύλλογος Πρέβεζας

Στις μεγάλες δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι έμποροι αναφέρθηκε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πρέβεζας Ανδρέας Καραμάνης, μιλώντας στη Δημοτική Ραδιοφωνία Πρέβεζας σημειώνοντας ότι ο αγώνας είναι συλλογικός και για αυτό η διοίκηση του συλλόγου αποφάσισε τη συνέχιση των κινητοποιήσεων και δράσεων, συζήτησε και κατέληξε στο αγωνιστικό πλαίσιο διεκδικήσεων, αντίστοιχο με αυτό που προβλήθηκε όλο αυτό το διάστημα αλλά και με νέες διεκδικήσεις που προκύπτουν από την όξυνση των προβλημάτων, ενώ αποφάσισε τη διοργάνωση μεγάλης αγωνιστικής κινητοποίησης στις 27 Ιανουαρίου στο πλαίσιο της πανελλαδικής μέρας δράσης.

Επανέλαβε την αντίθεση του συλλόγου για το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές θυμίζοντας ότι η Πρέβεζα είναι από τις λίγες περιοχές που μπορούν να ανοίξουν τα καταστήματα όλες τις Κυριακές του χρόνου και τόνισε ότι μεταξύ των αιτημάτων του συλλόγου είναι να δοθεί σε όλους τους επαγγελματίες και τις πληττόμενες επιχειρήσεις επίδομα ειδικού σκοπού ύψους 1000 ευρώ για κάθε μήνα εφαρμογής περιοριστικών μέτρων, να διαγραφεί τμήμα των χρεών προς την εφορία και τις τράπεζες αλλά και τα πρόστιμα και ο τρέχον κύκλος της “επιστρεπτέας προκαταβολής” να μετατραπεί σε μη επιστρεπτέος.

Ο κ. Καραμάνης αναφέρθηκε και στις συναντήσεις που είχε η διοίκηση του Συλλόγου με τον Αντιπεριφερειάρχη Πρέβεζας Στράτο Ιωάννου αλλά και το Δήμαρχο Πρέβεζας Νίκος Γεωργάκο.

Στη συνάντηση στην αντιπεριφέρεια τέθηκαν βασικά ζητήματα που όπως είπε “καίνε” τους μικρούς επαγγελματίες, ενώ επέδωσαν υπόμνημα με το σύνολο των αιτημάτων και του ανέλυσαν τις πολλές δυσκολίες που βιώνουν οι έμποροι.

Όπως είπε ο κ. Καραμάνης από την πλευρά του, ο κ.Ιωάννου δε δεσμεύτηκε για κάτι συγκεκριμένο και έκανε αναφορά στο πρόγραμμα ενισχύσεων της Περιφέρειας, ενώ τάχθηκε υπέρ της μείωσης των δημοτικών τελών για τους αυτοαπασχολούμενους.

Στη συνάντηση με τον δήμαρχο Πρέβεζας κ.Γεωργάκο κυριάρχησε το αίτημα για μέτρα στήριξης των μικρών εμπόρων και αυτοαπασχολουμένων, ενώ στο σχετικό υπόμνημα που κατέθεσαν υπάρχουν συγκεκριμένα αιτήματα τα οποία ο Δήμαρχος δεσμεύτηκε να τα παρουσιάσει στο δημοτικό συμβούλιο καθώς και στην οικονομική επιτροπή του Δήμου και να απαντήσει συγκεκριμένα.