Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΠΟΛΙΤΙΚΗΤην Κυριακή η ορκωμοσία των βουλευτών – Τη Δευτέρα η διάλυση της...

Την Κυριακή η ορκωμοσία των βουλευτών – Τη Δευτέρα η διάλυση της Βουλής

Επισπεύδονται οι διαδικασίες για τις νέες εκλογές καθώς το απόγευμα της Κυριακής αναμένεται να γίνει η ορκωμοσία της νέας Βουλής, όπως αναφέρουν κοινοβουλευτικές πηγές.

Η εκλογή του νέου προεδρείου αναμένεται να πραγματοποιηθεί την Δευτέρα και ακολούθως το απόγευμα τη ίδιας μέρας θα διαλυθεί η Βουλή.

Για την επίσπευση των διαδικασιών ώστε οι δεύτερες κάλπες να στηθούν στις 25 Ιουνίου αναμένεται εντός της ημέρας το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα.

Νωρίτερα δεν είχε παραλάβει την διερευνητική εντολή ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας από την πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Σε δηλώσεις του χαρακτήρισε το αποτέλεσμα ως “απρόσμενα οδυνηρό σοκ” για τον ΣΥΡΙΖΑ , αλλά και για την κοινωνία, κάνοντας λόγο για συνθήκες ασφυκτικές για τη δημοκρατία.

Συγκεκριμένα είπε: “Φανταστείτε έναν παντοδύναμο, ανεξέλεγκτο, ηγεμόνα πρωθυπουργό, αν επιβεβαιωθούν αυτοί οι συσχετισμοί”. Εξήγησε, λοιπόν, ότι για τον ΣΥΡΙΖΑ το μεγάλο ζήτημα είναι πως θα αποτραπεί η επανάληψη αυτών των συσχετισμών στις 25 του Ιούνη.

Παράλληλα, ανέβασε το επίπεδο της αυτοκριτικής για τον ίδιο, υπογραμμίζοντας: “Οι νίκες έχουν πάντα πολλούς πατεράδες, αλλά οι ήττες πάντα έναν. Αναλαμβάνω στο ακέραιο την ευθύνη για αυτό το αποτέλεσμα. Αλλά στο δικό μου ηθικο λεξιλόγιο, αναλαμβάνω την ευθύνη, σημαίνει στέκομαι και δίνω τη μαχη”.

Συμπλήρωσε, δε, στην ίδια κατεύθυνση: “Αντιλαμβάνομαι την ευθύνη να ζητήσω μια συγγνώμη από τους ανθρώπους που πληγώσαμε, τους εκατοντάδες χιλιάδες φίλους, μαχητές αγωνιστές και ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ και να δώσουμε μαζί μια υπόσχεση, ότι θα δώσουμε μαζί αυτή τη νέα μάχη, όρθιοι,” και για να “παραμείνει η Αριστερά ο βασικός κορμός και εκφραστής των λαϊκών αγώνων και διεκδικήσεων”.

PrevezaReports.gr
PrevezaReports.gr
Το PrevezaReports.gr είναι ένα ειδησεογραφικό site ποικίλης ύλης. Δημιουργήθηκε το 2019 με σκοπό την άμεση, έγκαιρη και έγκυρη δημοσιογραφική κάλυψη γεγονότων από το Ν. Πρέβεζας, την Ελλάδα και τον κόσμο.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ