Τα 108 χρόνια ελευθερίας θα γιορτάσει η Πρέβεζα στις 20 και 21 Οκτωβρίου-

Η Φιλαρμονική «Ορφεύς» θα παιανίζει την Τετάρτη στους δρόμους της πόλης-Σε απευθείας μετάδοση από τη Δημοτική Ραδιοφωνία η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και η Δοξολογία Με περιορισμούς και αυστηρό υγειονομικό πλαίσιο που επιβάλλει ο κορονοϊός θα πραγματοποιηθεί φέτος ο εορτασμός για τα 108 χρόνια από την Απελευθέρωση της Πρέβεζας.

Οι εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν από το Δήμο μας θα είναι προσαρμοσμένες στα νέα δεδομένα και θα γίνουν σε ανοιχτούς χώρους.

Πιο συγκεκριμένα, την παραμονή της Απελευθέρωσης την Τρίτη 20 Οκτωβρίου και ώρα 11π.μ στο Μνημείο Πεσόντων της Νικόπολης (εκκλησία Αγίου Ιωάννη) θα πραγματοποιηθεί επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων για τους πεσόντες παρουσία επισήμων και αντιπροσωπειών των σχολείων.

Την Τετάρτη 21 Οκτωβρίου και τις ώρες 7π.μ- 10:30π.μ θα τελεστεί ο Όρθρος και η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ι.Ν του Αγίου Χαραλάμπους ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη κ. Χρυσοστόμου και στη συνέχεια Δοξολογία. Αμέσως μετά θα γίνει επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο της πόλης.

Εν τω μεταξύ η Φιλαρμονική «Ορφεύς» σε συνεργασία με τον Δήμο Πρέβεζας, την Τετάρτη 21 Οκτωβρίου μετά τη δοξολογία θα τιμήσει την επέτειο της απελευθέρωσης της Πρέβεζας από τον Τουρκικό ζυγό και θα παιανίζει στους κεντρικούς δρόμους και γειτονιές της πόλης.Eπίσης ο Δήμος απέστειλε ενημερωτικό υλικό σε ψηφιακή μορφή για το κορυφαίο ιστορικό γεγονός της Απελευθέρωσης της Πρέβεζας στις Διευθύνσεις Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης, προκειμένου το υλικό αυτό να χρησιμοποιηθεί από τους εκπαιδευτικούς στα σχολεία.Τέλος από τη Δημοτική Ραδιοφωνία Πρέβεζας την Τετάρτη θα μεταδοθεί απευθείας η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και η Δοξολογία από τον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου χαραλάμπους.

Δημοτική Ραδιοφωνία Πρέβεζας