Κυριακή, 26 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΣυντάξεις: Το υπουργείο αναθέτει σε ιδιώτες δικηγόρους και λογιστές την έκδοσή τους

Συντάξεις: Το υπουργείο αναθέτει σε ιδιώτες δικηγόρους και λογιστές την έκδοσή τους

Στην έκδοση συντάξεων από πιστοποιημένους ιδιώτες, δικηγόρους και λογιστές προχωράει το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων σύμφωνα με συνέντευξη του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστή Χατζηδάκη προκειμένου να γίνει άμεσα η απονομή των συντάξεων.

Όπως είπε ο υπουργός στην Καθημερινή, απαιτούνται αποτελεσματικές λύσεις σημειώνοντας ότι και ο ιδιωτικός τομέας θα πρέπει να συνδράμει. Οι δικηγόροι και οι λογιστές θα πρέπει να είναι πιστοποιημένοι, θα εκδίδουν βεβαίωση ύπαρξης ή μη προσωρινής κύριας σύνταξης ή και οριστική κύρια σύνταξη. Εφόσον λοιπόν είναι πιστοποιημένοι θα ασχολούνται τόσο με τις εκκρεμείς όσο και με τις νέες που θα υποβάλλονται εφεξής.

Επίσης όπως είπε ο υπουργός το επόμενο διάστημα θα κατατεθεί σχετική ρύθμιση για την απλούστευση των διαδικασιών για τις διαδοχικές συντάξεις.

Σύμφωνα με τον υπουργό αυτή τη στιγμή εκκρεμούν 150 χιλιάδες συντάξεις και γι αυτό προχώρησαν στο μέτρο των προσωρινών συντάξεων, των προκαταβολών με αναδρομικά, που θα δοθούν μέχρι το τέλος Απριλίου, πριν από το Πάσχα.

Ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων επεσήμανε την πρόσληψη 100 συνταξιούχων, προσφάτως συνταξιοδοτηθέντων από τον ΕΦΚΑ, προκειμένου να βοηθήσουν στην κατεύθυνση αυτή.

Για το εργασιακό νομοσχέδιο και τις αντιδράσεις, ξεκαθάρισε πως μεταξύ άλλων προβλέπει ότι κάρτα ηλεκτρονική θα καταγράφει τυχόν παρασπονδίες των εργοδοτών και θα ελέγχονται “μαύρη εργασία” και υπερωρίες. Ειδικότερα στο θέμα των υπερωριών, ήταν ξεκάθαρος πως θα πληρώνονται και θα ελέγχονται οι εργοδότες.

Παράλληλα ο υπουργός σε τηλεοπτική του εμφάνιση στον ΑΝΤ1 σημείωσε ότι θα πληρωθούν και τον Απρίλιο οι αναστολές συμβάσεων εργασίας καθώς όπως είπε θα υπάρξουν μέτρα το επόμενο διάστημα για τον Απρίλιο. «Τα μέτρα υπάρχουν για να καλύψουν τα προβλήματα της πανδημίας», σημείωσε ο κ. Χατζηδάκης, συμπληρώνοντας ωστόσο πως «τα λεφτά δεν είναι ατελείωτα», υπενθυμίζοντας πως έχουν δοθεί ήδη 35 δισεκατομμύρια ευρώ και θα φτάσουν τα 37 δις.

Εξήγησε πως θα υπάρξει μία προτεραιοποίηση αναφορικά με τους κλάδους που δέχθηκαν το ισχυρότερο πλήγμα στην περίοδο της πανδημίας, όπως είναι ο τουρισμός, η εστίαση και το λιανεμπόριο. Ειδικότερα για τον τουρισμό, τόνισε πως ετοιμάζεται πακέτο ενίσχυσης για τους εργαζομένους που δεν έχουν επαναπρόσληψη

PrevezaReports.gr
PrevezaReports.gr
Το PrevezaReports.gr είναι ένα ειδησεογραφικό site ποικίλης ύλης. Δημιουργήθηκε το 2019 με σκοπό την άμεση, έγκαιρη και έγκυρη δημοσιογραφική κάλυψη γεγονότων από το Ν. Πρέβεζας, την Ελλάδα και τον κόσμο.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ