Κυριακή, 26 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΚΟΣΜΟΣΣυνεχίζει να τραβάει το σκοινί ο Σούνακ: «Ο Μητσοτάκης δεν τήρησε τις...

Συνεχίζει να τραβάει το σκοινί ο Σούνακ: «Ο Μητσοτάκης δεν τήρησε τις δεσμεύσεις του»

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ μιλώντας στο βρετανικό κοινοβούλιο είπε τον λόγο που ακυρώθηκε η συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο Ρίσι Σούνακ απατώντας σε ερώτηση στο βρετανικό κοινοβούλιο για τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη συνάντηση είπε: «Είναι προφανές πως ο σκοπός της συνάντησης δεν ήταν για να συζητηθούν σημαντικά θέματα για το μέλλον αλλά για να αναμοχλευτούν ζητήματα του παρελθόντος.

Και αυτό ήταν μη θεσμικό. Επιπλέον, όταν έγιναν συγκεκριμένες δεσμεύσεις και συγκεκριμένες διαβεβαιώσεις για το θέμα αυτό και στη συνέχεια αθετήθηκαν, μπορεί να φαίνεται ξένο, αλλά η άποψή μου είναι ότι όταν οι άνθρωποι αναλαμβάνουν κάποιες δεσμεύσεις πρέπει να τις τηρούν».

Νωρίτερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης χαρακτήρισε ως ατυχές γεγονός την ακύρωση της συνάντησης με τον Ρίσι Σούνακ, κατά τη συνάντησή του με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός ανέφερε: «Επέστρεψα χθες από το Λονδίνο. Δυο μόνο κουβέντες για το ατυχές γεγονός της ακύρωσης της προγραμματισμένης μου συνάντησης με τον Βρετανό ομόλογό μου. Θεωρώ ότι αυτό δεν θα επηρεάσει τις σχέσεις με την Βρετανία σε βάθος χρόνου. Έχουν ένα ιστορικό βάθος.»

Συνέχισε δε λέγοντας ότι «Είχε και μια θετική πλευρά η ακύρωση αυτής της συνάντησης ότι απέκτησε ακόμα μεγαλύτερη δημοσιότητα όχι μόνο στο Ηνωμένο Βασίλειο αλλά και στην παγκόσμια κοινή γνώμη το δίκαιο αίτημα της Ελλάδας για την επανένωση των Γλυπτών του Παρθενώνα».

PrevezaReports.gr
PrevezaReports.gr
Το PrevezaReports.gr είναι ένα ειδησεογραφικό site ποικίλης ύλης. Δημιουργήθηκε το 2019 με σκοπό την άμεση, έγκαιρη και έγκυρη δημοσιογραφική κάλυψη γεγονότων από το Ν. Πρέβεζας, την Ελλάδα και τον κόσμο.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ