Τρίτη, 28 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΑΡΤΑΣυνάντηση του προεδρείου της Π.Ε.Δ Ηπείρου με τον Αν. Υπουργό Εσωτερικών Στέλιο...

Συνάντηση του προεδρείου της Π.Ε.Δ Ηπείρου με τον Αν. Υπουργό Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα

Τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα υποδέχτηκαν σήμερα στα γραφεία της Περιφερειακής Ενωσης Δήμων Ηπείρου ο πρόεδρος Χρήστος Ντακαλέτσης , ο αντιπρόεδρος Σπύρος Παππάς και ο Γραμματέας (και Αντιδήμαρχος Πρέβεζας) Γιάννης Δαρδαμάνης.

Ο πρόεδρος της Π.Ε.Δ. Ηπείρου καλωσορίζοντας τον κ. Πέτσα, υπογράμμισε τις διαχρονικά καλές σχέσεις των Δήμων της Ηπείρου με την τελευταία ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών, ευχόμενος να συνεχιστεί και με τη νέα ηγεσία του Υπουργείου το κλίμα αυτό.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός χαρακτήρισε υποχρέωσή του τη θεσμική αυτή συνάντηση χαρακτηρίζοντας τους Δήμους και την Π.Ε.Δ ως “συμμάχους” και “κρίκους” μιας αλυσίδας που στόχο έχει την εξυπηρέτηση του πολίτη και την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών.

Σύμφωνα με τον κ.Πέτσα προσπάθεια του Υπουργείου θα είναι να παράσχει στους Δήμους τα περίπου 4 δισ. ευρώ συνολικά των δύο προγραμμάτων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης αντίστοιχα, «Φιλόδημος» και «Αντώνης Τρίτσης», για μικρά έργα και για αναπτυξιακά έργα.

Επίσης ανέφερε την βούληση ψήφισης του νέου εκλογικού νόμου που θα αποκαθιστά την κυβερνησιμότητα των ΟΤΑ, ενώ υποσχέθηκε ότι το Υπουργείο θα σταθεί αρωγός στους Δήμους για την αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών.

Το προεδρείο της Π.Ε.Δ. Ηπείρου έθεσε με ένταση το αίτημα της θεσμοθέτησης σαφούς ρόλου των Δήμων στη διαχείριση των πόρων του ΕΣΠΑ καθώς επίσης αιτήματα για την πρόβλεψη προσκλήσεων χρηματοδότησης δράσεων πρόληψης και αντιμετώπισης του μεταχρωματικού έλκους των πλατάνων, για την χρηματοδότηση από το «Αντώνης Τρίτσης» αντιπλημμυρικών έργων σε περιοχές χαρακτηρισμένες ως πλημμυρόπληκτες με σχετικό ΦΕΚ, για την ενίσχυση της Δημοτικής Αστυνομίας και την επιτάχυνση της αναθεώρησης του νόμου για τις δημόσιες συμβάσεις.

PrevezaReports.gr
PrevezaReports.gr
Το PrevezaReports.gr είναι ένα ειδησεογραφικό site ποικίλης ύλης. Δημιουργήθηκε το 2019 με σκοπό την άμεση, έγκαιρη και έγκυρη δημοσιογραφική κάλυψη γεγονότων από το Ν. Πρέβεζας, την Ελλάδα και τον κόσμο.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ