Τρίτη, 28 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΔΗΜΟΙΠΑΡΓΑΣτις εγκαταστάσεις του "Αρχέλων" η νεαρή χελώνα "Άριελ" από την Πάργα

Στις εγκαταστάσεις του “Αρχέλων” η νεαρή χελώνα “Άριελ” από την Πάργα

Σε κρίσιμη κατάσταση και με τραύμα στο κεφάλι νοσηλεύεται στις εγκαταστάσεις του “Αρχέλων” στη Γλυφάδα η Άριελ μια νεαρή χελώνα Καρέτα-Καρέτα η οποία εντοπίστηκε στις 30 Δεκεμβρίου στην θαλάσσια περιοχή της Πάργας.

Στο κέντρο φιλοξενούνται και άλλες χελώνες από την περιοχή μας, ενώ σύμφωνα μετα στοιχεία του 2020 καθόλη τη διάρκεια του έτους μεταφέρθηκαν στο κέντρο περίπου 30 τραυματισμένες ή άρρωστες χελώνες για να δεχθούν τις περιποιήσεις των ειδικών. Το Κέντρο Διάσωσης λειτούργησε με το προσωπικό, 30 τοπικούς εθελοντές και 35 εθελοντές από το εξωτερικό, αρκετοί από τους οποίους παρέμειναν για μεγαλύτερο διάστημα από ότι είχε αρχικά συμφωνηθεί.

Μέχρι και την 30η Νοεμβρίου 2020 είχαν εισαχθεί 33 τραυματισμένες ή άρρωστες χελώνες, είχαν απελευθερωθεί στη θάλασσα 17 και είχαν καταλήξει 11 χελώνες, από τις οποίες οι 2 είχαν εισαχθεί το 2019.(Φωτο αρχείου)

PrevezaReports.gr
PrevezaReports.gr
Το PrevezaReports.gr είναι ένα ειδησεογραφικό site ποικίλης ύλης. Δημιουργήθηκε το 2019 με σκοπό την άμεση, έγκαιρη και έγκυρη δημοσιογραφική κάλυψη γεγονότων από το Ν. Πρέβεζας, την Ελλάδα και τον κόσμο.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ