Στη Βουλή Η «Οδική Σύνδεση Πάργας Με Την Εγνατία Οδό»

«Οδική σύνδεση Πάργας με την Εγνατία Οδό»

Κύριοι, κύριοι Υπουργοί,

Σύμφωνα με ανησυχίες Δημοτών της Πάργας και σύμφωνα με τοπικά δημοσιεύματα διαδικτύου, της 27ης Νοεμβρίου 2020, έντονη δυσαρέσκεια έχει προκαλέσει η απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Ηπείρου να λύσει τη συνεργασία της με την εταιρεία, που θα υλοποιούσε την μελέτη σύνδεσης της Πρέβεζας με την Εγνατία Οδό, μέσω του τμήματος Παραμυθιά – Μεσοπόταμος.

Συνεπώς, προκύπτει ζήτημα καθυστέρησης της υλοποίησης της οδικής σύνδεσης Μεσοπόταμου – Παραμυθιάς, που θα ενώσει τον οδικό άξονα «Ε55» με την Εγνατία Οδό, πράγμα που αποτελεί ένα πάγιο και διαρκές αίτημα του Δήμου Πάργας.

Το έργο αυτό θα αποτελέσει ένα αναπτυξιακό άλμα για την περιοχή της Πάργας και ειδικότερα, για την Δ. Ε. Φαναρίου, που θα αποκτήσει μια ασφαλή και γρήγορη πρόσβαση στην Εγνατία Οδό.

(https://dimospargas.gr/anoikti-epistoli-dimou-pargas-pros-tin-perifereia-ipeirou-schetika-me-tin-mataiosi-tis-symvasis-gia-tin-meleti-tou-komvou-mesopotamou-paramythias/)

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτώνται οι κ. κ. Υπουργοί:

1. Ποιοι λόγοι οδήγησαν στην λύση συνεργασίας της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Ηπείρου με την εταιρεία που θα υλοποιούσε την μελέτη σύνδεσης της Πρέβεζας με την Εγνατία Οδό μέσω του τμήματος Παραμυθιά – Μεσοπόταμος;

2. Ποιο είναι το νέο χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης της διασύνδεσης της Πάργας με την Εγνατία Οδό, υπό την προοπτική ότι, σύντομα θα αναλάβει νέος μελετητής, και πότε θα προκύψει ο τελευταίος;

Ο ερωτών Βουλευτής

ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ