Τρίτη, 21 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΤΟΠΙΚΑΚΟΙΝΩΝΙΑΣτέλνουν ηλικιωμένους από την Πρέβεζα να εμβολιαστούν στους Φιλιάτες...

Στέλνουν ηλικιωμένους από την Πρέβεζα να εμβολιαστούν στους Φιλιάτες…

Τα προβλήματα στο θέμα του εμβολιασμού συνεχίζονται. Χθες άνοιξε η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό της ηλικιακής ομάδας 70-75 ετών και οι ενδιαφερόμενοι στην Πρέβεζα δεν βρίσκουν άμεσα ημερομηνίες για ραντεβού ενώ χρειάζεται να διανύσουν πολλά χιλιόμετρα για να πραγματοποιήσουν το εμβόλιο κατά του κοροναϊού.

Μεγαλύτερες δυσκολίες φαίνεται ότι υπάρχουν στην περιφέρεια όπου τα εμβολιαστικά κέντρα είναι λιγότερα ενώ οι περιοχές που επιλέγονται από την πλατφόρμα εμβολιασμού emvolio.gov.gr, σε πολλές περιπτώσεις είναι μακριά από τον τόπο κατοικίας, ή δεν διατίθεται ελεύθερο ραντεβού. Χαρακτηριστικό είναι ότι στην Πρέβεζα την Παρασκευή δεν εμφανίζοντας κανένα εμβολιαστικό κέντρο για όσους ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα 70-75 παρόλο που τα ραντεβού άρχισαν να κλείνονται την ίδια μέρα και σαν επιλογές εμφανιζόταν οι περιοχές της Βόνιτσας και των Φιλιατών.

Πολλοί είναι οι ηλικιωμένοι κυρίως στην Περιφέρεια του νομού που απευθύνονται στα φαρμακεία για να κλείσουν το εμβόλιο αποτέλεσμα οι φαρμακοποιοί να αδυνατούν να βρουν διαθέσιµο ραντεβού για τους ασθενείς τους, να ταλαιπωρούνται αµφότεροι και οι επιπλέον οι ηλικιωμένοι πολίτες να διαμαρτύρονται για την όλη διαδικασία. Αποτέλεσμα οι ηλικιωμένοι άνθρωποι 70 έως 75 ετών που θεωρητικά είναι η σειρά τους να εμβολιαστούν στην πραγματικότητα αδυνατούν.

Στο νοσοκομείο της Πρέβεζας, σύμφωνα με τα στατικά στοιχεία του υπουργείου, εμβολιάζονται καθημερινά από 145 έως 149 άτομα και είναι ουσιαστικά σαν να λειτουργούν τρεις εμβολιαστικές γραμμές ενώ σύμφωνα με την εκτιμήσεις ο αριθμός αυτός θα αυξηθεί στα μέσα της άλλης εβδομάδας με τη διοίκηση να αναζητεί τρόπους ανάπτυξης νέων σημείων ώστε να γίνεται ο εμβολιασμός αλλά και η είσοδος και η έξοδος των εμβολιασμένων με την απαραίτητη ασφάλεια.

Υπενθυμίζεται ότι στην Πρέβεζα τις προηγούμενες ημέρες υπήρξε ανησυχία για την πανδημία, μετά τα επιβεβαιωμένα κρούσματα σε σχολεία της πόλης, ωστόσο φαίνεται ότι οι γρήγορες ιχνηλατήσεις και η απομόνωση των κρουσμάτων έχει περιοριστεί η διασπορά. Σε μια προσπάθεια να ελέγξουν τη διασπορά, ο ΕΟΔΥ, διεξάγει δωρεάν rapid test καθημερινά στον αύλειο χώρο του νοσοκομείου Πρέβεζας με την προσέλευση του κοινού που επιθυμεί να υποβληθεί στο τεστ να αυξημένη.

PrevezaReports.gr
PrevezaReports.gr
Το PrevezaReports.gr είναι ένα ειδησεογραφικό site ποικίλης ύλης. Δημιουργήθηκε το 2019 με σκοπό την άμεση, έγκαιρη και έγκυρη δημοσιογραφική κάλυψη γεγονότων από το Ν. Πρέβεζας, την Ελλάδα και τον κόσμο.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ