Σκύλος νεκρός δολοφονημένος με μονόβολο στη Μαργαρώνα Πρέβεζας

Τη δολοφονία ενός σκύλου με μονόβολο (που χρησιμοποιείται από κυνηγούς για μεγάλα θηράματα) στην περιοχή της Μαργαρώνας στην Πρέβεζα έκανε γνωστή η Πέλα Καλογήρου που είναι και μέλος της φιλοζωικής οργάνωσης «Παρέμβαση για τα Ζώα Πρέβεζας».

Στην ανάρτηση της στο facebook επισήμανε την αδιαφορία των αρμοδίων και τόνισε τα εξής:

Οι κάτοικοι της περιοχής σοκαρισμένοι βρίσκονται μπροστά στο δολοφονημένο σκύλο, που όπως φαίνεται είναι ξεκάθαρα πυροβολημένο από μονόβολο. Κι εκεί, ξεκινάει ένα πινκ – πονκ των πολιτών που θέλουν να προβούν σε καταγγελία γιατί πιστεύουν και καλά κάνουν, πως κινδυνεύουν οι ίδιοι και τα ζώα τους δεσποζόμενα κι αδέσποτα που φροντίζουν στην περιοχή όπως ο συγκεκριμένος σκύλος.

Ενημερώνουν τηλεφωνικά τον κτηνίατρο που έχει σύμβαση με τον Δήμο για να μεταφέρουν το ζώο εκεί για ιατρική γνωμάτευση, ο οποίος τους ζήτησε 150 ευρώ. Στη συνέχεια ενημερώνουν την εφημερίδα Τοπική Φωνή, που ανταποκρίνεται αμέσως και σπεύδει στο σημείο.

Οι φωτογραφίες είναι του Άρη Τσελίκου. Ενημερώνεται την ίδια ώρα και ο Δήμος, στην αρχή είναι τελείως αδιάφοροι και τους λένε να καλέσουν τη φιλοζωική κι εφόσον οι πολίτες αναφέρουν πως έχουν καλέσει τον δημοσιογράφο, τελικά λένε πως κάποια στιγμή θα πάνε να περισυλλέξουν το νεκρό ζώο.

Ενημερώνουν την αστυνομία που τους λέει να ενημερώσουν τη φιλοζωική και πως η/ο αρμόδια/ος για τα ζώα, θα είναι εκεί το απόγευμα να πάνε να κάνουν αναφορά – καταγγελία.

Έπειτα από όλα αυτά, τηλεφώνησα κι η ίδια στην Αστυνομία να κάνω τα εξής ερωτήματα:
Είναι ή όχι υποχρεωμένοι να πάνε στο σημείο και να καταγράψουν το συμβάν στο οποίο έχουμε:

1. Δολοφονία ζώου, 2. σε κατοικημένη περιοχή, 3. πυροβολημένο με μονόβολο πυροβόλο όπλο σε μια περίοδο που απαγορεύεται το κυνήγι και φαντάζομαι και η χρήση των όπλων. 4. Χρήζει ή όχι αυτεπάγγελτης διαδικασίας το συμβάν;
Όντως μετά από αυτά τα ερωτήματα, η αστυνομία έφτασε στο σημείο που βρίσκεται το πυροβολημένο νεκρό ζώο. Και στη συνέχεια ενημέρωσε τον κ. Κουμπή (αρμόδιο αντιδήμαρχο) και τον κ. Ρώσσο. Κι εδώ ξεκινάει το δεύτερο μπέρδεμα αν το σκυλί είναι δεσποζόμενο ή αδέσποτο.

Ε, λοιπόν για να το ξεκαθαρίσουμε κι αυτό, το σκυλί είναι ΑΔΕΣΠΟΤΟ που ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΝ οι άνθρωποι που τηλεφώνησαν στον γιατρό, στον Δήμο και στην Αστυνομία που θα πάνε να καταθέσουν και να κάνουν και την καταγγελία τις επόμενες ώρες.

Μένει να δούμε ποια διαδικασία θα ακολουθηθεί από τον Δήμο για την διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής. Και μένει να δούμε και να μάθουμε αν σε τέτοιες περιπτώσεις με την νέα νομοθεσία εμπλέκεται ή όχι και η Κτηνιατρική Υπηρεσία.

Εδώ μιλάμε για μια πράξη και ποινικά κολάσιμη κι αναίσχυντη που διέπραξε ένα κτήνος επικίνδυνο για την κοινωνία και πρέπει να βρεθεί ο δράστης. Να τιμωρηθεί. Να του αποδοθούν ποινές. Δεν μπορεί κανένας και καμία μας να γνωρίζει σήμερα αν θα συμμορφωθεί ποτέ, με τον σεβασμό, στη ζωή.».