Σημαντικά έργα υποδομών (προϋπολογισμού 5,215 εκ. ευρώ) υλοποιούνται στην Π.Ε. Πρέβεζας με αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής

Αποφάσεις για σημαντικά έργα υποδομών στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας ελήφθησαν στη σημερινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Ηπείρου, η οποία συνεδρίασε με την προεδρία του Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη. Ο συνολικός τους προϋπολογισμός ανέρχεται σε 5,215 εκ. ευρώ.

Πρόκειται για την ανάδειξη του αναδόχου για την αναβάθμιση των εγκαταστάσεων των Ιαματικών Πηγών Πρέβεζας με προϋπολογισμό 1.383.000 ευρώ, τη δημοπράτηση του εκσυγχρονισμού του αλιευτικού καταφυγίου Μύτικα με προϋπολογισμό 2.875.000 ευρώ και την κατακύρωση του αποτελέσματος του διαγωνισμού για την «αποκατάσταση – επέκταση της περιφερειακής οδού Θεσπρωτικού» προϋπολογισμού 570.000 ευρώ.

Επίσης ελήφθη απόφαση και για την αποκατάσταση της οδού στην περιοχή «Σαρακήνικου» Πάργας (έργο προϋπολογισμού 348.000 ευρώ) και για την αποκατάσταση ζημιών στις υδραυλικές εγκαταστάσεις του ΤΟΕΒ Κερασώνα- Παναγιάς, συνολικού προϋπολογισμού 39.854 ευρώ.

Αναλυτικά οι αποφάσεις:

Αναδείχτηκαν προσωρινοί ανάδοχοι για τα έργα:

 «Αναβάθμιση των εγκαταστάσεων Ιαματικών πηγών Πρέβεζας με έργα εκσυγχρονισμού και επέκτασης» προϋπολογισμού 1.383.000 €. Ανάδοχος ΟΡΡΑΟΝ Α.Τ.Ε.

 «Ηλεκτροφωτισμός της Ε.Ο. Ιωαννίνων – Άρτας στους κυκλικούς κόμβους εργατικών κατοικιών», προϋπολογισμού 139.100 €. Ανάδοχος ΒΛΑΧΑΣ Π-Σ.ΑΤΕ

Κατακυρώθηκαν τα αποτελέσματα των διαγωνισμών και ακολουθεί η υπογραφή συμβάσεων για τα έργα:

 «Αποκατάσταση επέκτασης περιφερειακής οδού Θεσπρωτικού», προϋπολογισμού 570.000 ευρώ.

 «Επείγουσα αντιστήριξη σε μνημεία Λάκκα Αώου και Ηλιοχώρι» προϋπολογισμού 55.800 €. Ανάδοχος Έντι Ράφτης

 «Αποκατάσταση ζημιών στο κωδωνοστάσιο του Ι.Ν Αγίου Γεωργίου Ελάτης», προϋπολογισμού € 68.200. Ανάδοχος Έντι Ράφτης.

Εγκρίθηκε η διαδικασία δημοπράτησης των έργων:

 «Βελτίωση και εκσυγχρονισμός αλιευτικού καταφυγίου Μύτικα Δ. Πρέβεζας», προϋπολογισμού € 2.875.000.

 «Αποκατάσταση οδών στην περιοχή Σαρακήνικο Πάργας και λήψη ειδικών μέτρων μετά τις γεωτρήσεις στην περιοχή», προϋπολογισμού € 348.000,

 «Αντικατάσταση Κολεκτέρ – αγωγών κατάθλιψης και υδραυλικών εξαρτημάτων αντλιοστασίου Α2 του ΤΟΕΒ Κερασώνα – Παναγιάς», προϋπολογισμού € 39.854.