Συνεχίζεται το αιματοκύλισμα στην Γάζας αφού το Ισραήλ κλιμακώνει τους βομβαρδισμούς και τις χερσαίες επιχειρήσεις μέσα στη Λωρίδα.

Στη 1 Νοεμβρίου 2023, ο Ισραηλινός στρατός βρίσκεται σε απόσταση περίπου 5-10 χιλιομέτρων από τα σύνορα της Γάζας. Οι κύριες θέσεις του Ισραηλινού στρατού βρίσκονται στις ακόλουθες περιοχές:

  • Σντερότ, η οποία βρίσκεται στα βόρεια σύνορα της Γάζας.
  • Ασκελόν, η οποία βρίσκεται στα δυτικά σύνορα της Γάζας.
  • Ντερομ, η οποία βρίσκεται στα νότια σύνορα της Γάζας.

Από αυτές τις θέσεις, ο Ισραηλινός στρατός έχει την ικανότητα να παρακολουθεί και να επιτίθεται σε στόχοι στη Γάζα.

Συγκεκριμένα, η πιο κοντινή θέση του Ισραηλινού στρατού από τα σύνορα της Γάζας βρίσκεται στην πόλη Ντερομ. Η πόλη Ντερομ βρίσκεται περίπου 5 χιλιόμετρα από τα σύνορα της Γάζας. Από αυτή τη θέση, ο Ισραηλινός στρατός έχει την ικανότητα να βάλλει άμεσα στη Γάζα.

Οι άλλες θέσεις του Ισραηλινού στρατού, όπως η πόλη Σντερότ και η πόλη Ασκελόν, βρίσκονται περίπου 10 χιλιόμετρα από τα σύνορα της Γάζας. Από αυτές τις θέσεις, ο Ισραηλινός στρατός μπορεί να βάλλει στη Γάζα με πυροβολικό ή αεροπορικά πλήγματα.

Η ακριβής τοποθεσία των ισραηλινών στρατιωτικών δυνάμεων στην περιοχή είναι απόρρητη. Ωστόσο, είναι γνωστό ότι ο στρατός διατηρεί δυνάμεις σε διάφορες τοποθεσίες, συμπεριλαμβανομένων των συνόρων της Γάζας, της Δυτικής Όχθης και του Λιβάνου.

Ο ταξίαρχος, Itzik Cohen, δήλωσε ότι τα ισραηλινά στρατεύματα βρίσκονται βαθιά μέσα στη Γάζα, συγκεκριμένα στις πύλες της πόλης της Γάζας.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους στο νότιο Ισραήλ, είπε ότι οι ισραηλινές δυνάμεις «έχουμε καταστρέψει μεγάλο μέρος των δυνατοτήτων της Χαμάς», συμπεριλαμβανομένης της επίθεσης σε στρατηγικές εγκαταστάσεις και υπόγειες σήραγγες.

«Θα αποτελειώσουμε την Χαμάς»

Πρόσθεσε ότι η μεραρχία του, η 162η Μεραρχία, είχε «λάβει ένα σημαντικό καθήκον, να πάει και να αποτελειώσει αποφασιστικά τη Χαμάς».

« Ο Αλλάχ να τους δώσει τη νίκη»

Δήλωση που εξέδωσε η Χεζμπολάχ:

Στο όνομα του Αλλάχ, του Πανάγαθου, του Ελεήμονος

«Η άδεια [να πολεμήσουν] έχει δοθεί σε εκείνους που πολεμούνται επειδή αδικήθηκαν, και πράγματι, ο Αλλάχ είναι αρμόδιος να τους δώσει τη νίκη».

«Και η νίκη δεν είναι παρά από τον Αλλάχ, τον Παντοδύναμο, τον Σοφό».

Η Αίγυπτος θα ανοίξει ξανά τη Ράφα για τους ξένους την Πέμπτη

Η Αίγυπτος θα ανοίξει εκ νέου το συνοριακό πέρασμα της Ράφα την Πέμπτη για να επιτρέψει στους ξένους να εγκαταλείψουν τη Λωρίδα της Γάζας, δήλωσε η παλαιστινιακή συνοριακή αρχή στον πολιορκημένο παράκτιο θύλακα.

Σε ανακοίνωσή της στο Facebook, η αρχή ανέφερε ότι η Αίγυπτος επιτρέπει την είσοδο μόνο σε όσους έχουν προεγγραφεί και τα ονόματά τους εμφανίζονται σε έναν κατάλογο αλλοδαπών που άρχισαν να εγκαταλείπουν τη Ράφα νωρίτερα σήμερα.

Η επιτροπή δικαιωμάτων του ΟΗΕ ζητά την προστασία παιδιών στην Παλαιστίνη 

Η επιτροπή του ΟΗΕ για τα δικαιώματα των παιδιών ζήτησε άμεση κατάπαυση του πυρός, λέγοντας ότι «δεν υπάρχουν νικητές σε έναν πόλεμο όπου σκοτώνονται χιλιάδες παιδιά».

«Η επιτροπή ζητά να μπει τέλος στην καταστροφική ζημιά που προκαλείται στις ζωές των παιδιών στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η ανεξάρτητη επιτροπή, η οποία παρακολουθεί την τήρηση της σύμβασης για τα δικαιώματα των παιδιών από τις χώρες.

Τόσο το Ισραήλ όσο και η Παλαιστίνη είναι συμβαλλόμενα μέρη της Σύμβασης για τα δικαιώματα του παιδιού.

Σχόλια