Στην Αθήνα θα βρεθούν αύριο Πέμπτη στελέχη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πρέβεζας προκειμένου να συμμετέχουν στην συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί στο Υπ. Πολιτισμού με θέμα την πιστοποίηση των Αρχαιολογικών Μουσείων.

Την συνάντηση συγκαλεί η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, η οποία κατά την πρόσφατη επίσκεψή της στα Ιωάννινα είχε ανακοινώσει ότι η διαδικασία πιστοποίησης θα ξεκινήσει από τον Ήπειρο.

Το έργο, έχει ενταχθεί στο ΕΣΠΑ με συνολικό προϋπολογισμό 1.289.969,60 ευρώ και σύμφωνα με την ανακοίνωση, το υπουργείο Πολιτισμού, στο πρόγραμμά του για τη μουσειακή πολιτική, εισάγει ένα Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα αποτελεσματικών μεθόδων ηλεκτρονικής διακυβέρνησης για την Πιστοποίηση και Αναγνώριση των ελληνικών μουσείων, διευκολύνοντας τις σχετικές διαδικασίες και λειτουργώντας υποστηρικτικά για τους επαγγελματίες των μουσείων.

Η διαδικασία της Πιστοποίησης που θεσμοθετήθηκε τον Δεκέμβριο 2020, είναι υποχρεωτική για τα περίπου 200 Μουσεία που αποτελούν υπηρεσιακές δομές του ΥΠΠΟΑ. Με αφετηρία την Ηπειρο η διαδικασία θα επεκταθεί στις υπόλοιπες Περιφέρειες της χώρας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here