Με λαμπρότητα , με την τήρηση όλων των μέτρων υγιεινής αλλά και τη διακριτική παρουσία της αστυνομίας, τελέστηκε ο αγιασμός των Υδάτων στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Χαραλάμπους Πρέβεζας και στους υπόλοιπους Ναούς της πόλης.

Η παρουσία των πιστών ήταν περιορισμένη και όλοι τους φορούσαν μάσκες όπως προβλέπει το πρωτόκολλο, ενώ ο αριθμός τους δεν ξεπέρασε το προβλεπόμενο όριο των 50 ατόμων για τον Άγιο Χαράλαμπο και τους 25 για τους υπόλοιπους Ναούς.

Οι καμπάνες χτύπησαν χαρμόσυνα όταν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νικοπόλεως και Πρεβέζης Χρυσόστομος τέλεσε τον αγιασμό των Υδάτων εντός του Ναού, ενώ ο ίδιος αρκετές φορές παρότρυνε τους πιστούς (στους οποίους στην συνέχεια διανεμήθηκε ο αγιασμός) να κρατούν τις προβλεπόμενες αποστάσεις.

Ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε σε όλους χρόνια πολλά με υγεία με την ελπίδα σύντομα η ζωή μας να επανέλθει στην κανονικότητά της.Η Θεία Λειτουργία για τα Θεοφάνεια που τελέστηκε στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Χαραλάμπους μεταδόθηκε απευθείας από τη Δημοτική Ραδιοφωνία Πρέβεζας 87,9.

Η τελετή των Θεοφανείων αποτελεί διαχρονικά για την Πρέβεζα ένα κορυφαίο γεγονός αφού είναι μια πόλη στενά δεμένη με την θάλασσα και τις παραδόσεις της.

Ο Σταυρός που πέφτει στο νερό είναι μαρμάρινος και δεν φέρει κορδέλα, ενώ ο συναγωνισμός των κολυμβητών κάθε χρόνο για την ανάσυρσή του είναι μεγάλος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here