Επιστημονικό συμπόσιο για το μεγάλο θέατρο της Νικόπολης διοργανώνει σήμερα και αύριο η Εφορεία Αρχαιοτήτων Πρέβεζας. Θα παρουσιαστούν τα ευρήματα από της εργασίες που έχει υλοποιήσει η υπηρεσία στο πλαίσιο ανάδειξης του θεάτρου, ενός από τα πιο σημαντικά μνημεία Ρωμαϊκών χρόνων στην Ελλάδα.

Σήμερα το απόγευμα θα γίνει η τελετή έναρξης του συμποσίου , στο Μεγάλο Θέατρο Νικόπολης (προσέλευση κατόπιν σχετικής πρόσκλησης) όπου θα χαιρετήσει η προϊσταμένη της Εφορείας αρχαιοτήτων Πρέβεζας κ. Ανθή Αγγέλη και θα ακολουθήσει μουσικό πρόγραμμα από την καμεράτα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

“Το συμπόσιο που γίνεται σηματοδοτεί το τέλος μιας μεγάλης σειράς εργασιών που έγιναν στο αρχαίο θέατρο της Νικόπολης” είπε μιλώντας στη Δημοτική Ραδιοφωνία Πρέβεζας και στην εκπομπή “Νωρίτερα δε γίνεται” με την Αθηνά Παππά η προϊσταμένη της υπηρεσίας κ. Αγγέλη.

Αύριο Τρίτη από τις 9:30 το πρωί δεκαέξι επιστήμονες από την Ελλάδα και το Εξωτερικό θα παρουσιάσουν στο αρχαιολογικό Μουσείο της Νικόπολης αλλά και διαδικτυακά τα αποτελέσματα των μελετών του. (με διαδικτυακή κάλυψη: youtube).

Στις συνεδρίες θα προεδρεύσουν ο επίτιμος έφορος Αρχαιοτήτων και τέως πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής Νικόπολης Κωνσταντίνος Ζάχος και η Προϊσταμένη της Εφορείας Πρέβεζας Ανθή Αγγέλη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here