Τρίτη, 28 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΣήμερα Η Ανακοίνωση Των Νέων Μέτρων Από Τον Πρωθυπουργό

Σήμερα Η Ανακοίνωση Των Νέων Μέτρων Από Τον Πρωθυπουργό

Στις 12.00 το διάγγελμα του πρωθυπουργού

Σε λίγη  ‘ωρα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα ανακοινώσει τα  νέα μέτρα για τον περιορισμό της πανδημίας του κορωνοϊού .

Ενα από τα βασικά μέτρα εφόσον ανακοινωθεί είναι το  ολικό  κλείσιμο της εστίασης στις “πορτοκαλί” περιοχές   κάτι που ισχύει στο επίπεδο 4  (“κόκκινο”)

Θα επιτρέπεται μόνο το “take away” και το delivery.

Σε περίπτωση πάντως που δεν προκριθεί το εν λόγω μέτρο η εστίαση θα κλείνει είτε στις 21.00 είτε στις 22.00 .

Πολύ πιθανό είναι επίσης να ανακοινωθεί η αλλαγή  ωραρίου στην απαγόρευση  κυκλοφορίας .

Στις “πορτοκαλί” και “κόκκινες” περιοχές εκτός από την εστίαση κλειστά  αναμένεται να είναι γυμναστήρια ,κινηματογάφοι ,θέατρα και γενικότερα κλειστοί χώροι που θεωρούνται εστίες υπερμετάδοσης του κορωνοϊού.

Η απαγόρευση κυκλοφορίας θα έρθει λίγο μετά το κλείσιμο της εστίασης ,εφόσον επιλεγεί το σενάριο του κλεισίματος  των καταστημάτων του συγκεκριμένου κλάδου νωρίς το βράδυ ή αργά το απόγευμα και δε επιλεγεί το σενάριο του πλήρους λουκέτου .

Η    υποχρεωτκή χρήση μάσκας παντού ανεξαρτήτως χρώματος της κάθε περιοχής στον επιδημιολογικό χάρτη   βρίσκεται επίσης ανάμεσα στα μέτρα που αναμένεται να ανακοινώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης .

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται  να ανακοινώσει  και την  προώθηση  της τηλεργασίας ενώ ερωτηματικό παραμένει το τι θα γίνει με τις μετακινήσεις από και προς τους “πορτοκαλί” νομούς .

Τα μέτρα θα έχουν διάρκεια ενός μήνα   , θα επανεξετάζονται ωστόσο πολύ συχνά.

PrevezaReports.gr
PrevezaReports.gr
Το PrevezaReports.gr είναι ένα ειδησεογραφικό site ποικίλης ύλης. Δημιουργήθηκε το 2019 με σκοπό την άμεση, έγκαιρη και έγκυρη δημοσιογραφική κάλυψη γεγονότων από το Ν. Πρέβεζας, την Ελλάδα και τον κόσμο.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ