Με επιστολή που έστειλε στα τοπικά Μ.Μ.Ε. ο Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος Δημήτρης Καραμανίδης εξαπέλυσε πυρά κατά του Δημάρχου Πρέβεζας κ. Νικόλαου Γεωργάκου και της διαχείρισης των κονδυλίων που γίνεται εντός των τειχών.

Αναλυτικά η επιστολή αναφέρει:

*Θέλω να εκφράσω την βαθύτατη δυσαρέσκεια μου για την ανύπαρκτη ηγεσία σας και να ζητήσω ένα τεράστιο ΣΥΓΝΩΜΗ απο τους πολίτες του δήμου μας διότι ευθύνομαι που είστε σε αυτή την θέση*

Σε συνέχεια της 14179/08.08.2022 Πρόσκλησης για συνεδρίαση του Δημ. Συμβουλίου (Δια περιφοράς) καθώς επίσης και της τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχα με τον Πρόεδρο του ΔΣ, σας γνωρίζω την ψήφο μου ως ακολούθως:

 1. ΘΕΜΑ 1ο: ΘΕΤΙΚΗ
 2. ΘΕΜΑ 2ο: ΘΕΤΙΚΗ
 3. ΘΕΜΑ 3ο: ΘΕΤΙΚΗ
 4. ΘΕΜΑ 4ο: ΘΕΤΙΚΗ
 5. ΘΕΜΑ 5ο: ΘΕΤΙΚΗ
 6. ΘΕΜΑ 6ο: ΑΡΝΗΤΙΚΗ
 7. ΘΕΜΑ 7ο: ΘΕΤΙΚΗ
 8. ΘΕΜΑ 8ο: ΘΕΤΙΚΗ
 9. ΘΕΜΑ 9ο: ΘΕΤΙΚΗ
 10. ΘΕΜΑ 10ο: ΘΕΤΙΚΗ
 11. ΘΕΜΑ 11ο: ΘΕΤΙΚΗ

Αιτιολόγηση αρνητικής ψήφου.

ΘΕΜΑ 6ο.

Με μεγάλη μου λύπη διαπίστωσα ότι ο κύριος Γεωργάκος με την παρέα του «καταργούν» μία απόφαση δημοτικού συμβουλίου η οποία πάρθηκε (ΟΜΟΦΩΝΑ) στις 3 Απριλίου 2020 ημέρα Παρασκευή με αύξοντα αριθμό 94/ 2020.

Μια απόφαση απο εισήγηση δικιά μου η οποία κατατέθηκε στην κρίση του ανώτερου θεσμικού οργάνου του Δήμου μας, έπειτα απο πολλές ώρες εργασίας, αυτοψίας, έρευνας και συζητήσεων με την διευθύντρια της Τεχνικής υπηρεσίας κα.Μωραΐτη. Τα νούμερα τα οποία βάλαμε στην κατανομή δεν ήταν τυχαία, απεικόνιζαν τις πραγματικές ανάγκες των αθλητικών εγκαταστάσεων του δήμου μας που μπορούσαν να καλυφθούν με την συγκεκριμένη χρηματοδότηση, ύστερα απο έρευνα τιμών.

Πέρασαν δυόμιση ολόκληρα χρόνια απραξίας απο την πλευρά του δημάρχου και είναι ο μόνος που φέρνει την ευθύνη στο 100%, μιας και εγώ ως υπεύθυνος αθλητισμού πέρα απο τις επανειλημμένες προφορικές οχλήσεις μου έχω καταθέσει και τρεις έγγραφες πρωτοκολλημένες επιστολές, όπου εκφράζω την δυσαρέσκεια μου για την καθυστέρηση των εργασιών.

Τώρα πλέον μπορώ να πω με βεβαιότητα ότι υπήρχε σκοπιμότητα για την καθυστέρηση των τριών ετών ως σήμερα.

Πως γίνεται επί δυόμιση ολόκληρα χρόνια να ισχυρίζεστε κύριε Γεωργάκο και κύριε Ακρίβη ότι η συγκεκριμένη κατανομή αποτελεί κατάτμηση και δεν μπορεί να προχωρήσει οικονομικά και να έρχεστε σήμερα με τον ίδιο ακριβώς τρόπο να κάνετε αυτό που ζητάει ο Καραμανίδης τρία χρόνια τώρα;

Απο την μία χαίρομαι ιδιαίτερα που ακολουθείται κατα γράμμα το πρόγραμμα μου αλλά δεν θα σταματήσω να λυπάμαι για τα χρόνια και τα χρήματα που χάθηκαν.

Και ας εμβαθύνω λιγάκι ως προς την απόφαση της εκτελεστικής επιτροπής,

α) Ζητάτε κατασκευή γηπέδου 5Χ5 στο Λούρο όπως είχα προγραμματίσει με την διαφορά ότι το κοστολόγιο για ένα τέτοιο γήπεδο είναι της τάξης των 60.000€ ενώ εσείς ζητάτε 108.000€.

Πραγματικά τι δικαιολογεί αυτή την τεράστια αύξηση ποσού;;;

β) Αυξάνεται το ποσό στο γήπεδο μπάσκετ του Καναλίου και πολύ καλά κάνετε γιατί όπως θυμάστε σας εξηγούσα απο τότε ότι το κοστολόγιο για μια σωστή και άρτια εγκατάσταση αυτού του τύπου αγγίζει τις 70.000€ . Γιατί 50.000€; Με ενημέρωσαν οι κάτοικοι της περιοχής απο καιρό ότι κάνατε κουβέντα για μισοδουλειές… δήθεν πως δεν επαρκούν τα κονδύλια. Θα σας συνιστούσα να κάνετε σωστή διαχείριση.

4+6) ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ. Ζητάτε δήθεν την συντήρηση του συνθετικού χλοοτάπητα στην ΔΕ Λούρου με ποσό 36.960,06€ και την συντήρηση χλοοτάπητα στην ΔΕ Καναλίου με ποσό 12.000€

Σύνολο: 48.960,06€

Αλήθεια αυτά δεν επισκευάστηκαν – συντηρήθηκαν την αμέσως επόμενη ημέρα της ανεξαρτητοποίησης μου; (17/01/2022)

Αναρωτιέμαι και ρωτάω ευθέως. Γιατί ενώ ο ίδιος άνθρωπος με αυτοψίες και ενδελεχή καταγραφή , καθώς επίσης και με επιπλέον υλικό (για να έχουμε απόθεμα) μου έχει δώσει αναλυτική προσφορά με το ποσό των 34.560,78€ για όλα τα γήπεδα και των τριών δημοτικών ενοτήτων , συμπεριλαμβανομένου και του 5Χ5 του Καναλίου, εμείς πληρώσαμε αρκετές χιλιάδες ευρώ παραπάνω; Και χωρίς το γήπεδο του Καναλίου. Και δεν φτάνει αυτό αλλά ζητάτε επιπλέον άλλες 48.960,06€ για τι; Και φυσικά γιατί;

5+7) τα προσπερνάω , απλά ελπίζω να αφορούν το σύνολο των εγκαταστατών και όχι μεμονωμένες περιπτώσεις.

προμήθεια εξοπλισμού 336.954,00€

Θα σας υπενθυμίσω τι είχα σχεδιάσει τότε για να μην τα ξεχάσετε.

1) Μελέτη πίστας MOTOCROSS Κούκος.

2) Αναβατόριο για ΑΜΕΑ στην πισίνα του δημοτικού κολυμβητηρίου.

3) Κατασκευή πίστας SKATEBOARD.

4) Αλλαγή των καθισμάτων στις κερκίδες του δημοτικού σταδίου .

5) τουαλέτες στα γήπεδα BEACH VOLLEY.

6) κερκίδες στα γήπεδα BEACH VOLLEY.

7) Υπηρεσίες ελέγχου – επιθεώρησης και πιστοποίησης όλων των αθλητικών χώρων και άλλα πολλά τα οποία σας είχα καταθέσει εγγράφως και πόσα ακόμη που σας ζητούσα προφορικά.

Εύχομαι για το ποσό των 336.954,00€ να κάνετε και εσείς «κατάτμηση» και όχι εξάτμιση!

Θέλω επίσης να εκφράσω την βαθύτατη δυσαρέσκεια μου για την ανύπαρκτη ηγεσία σας και να ζητήσω ένα τεράστιο ΣΥΓΝΩΜΗ απο τους πολίτες του δήμου μας διότι ευθύνομαι που είστε σε αυτή την θέση.

Επίσης να σας υπενθυμίσω ότι για το καλό του τόπου είμαι πάντα διαθέσιμος να προσφέρω.

Αγαπάω την Πρέβεζα και θα συνεχίσω να αγωνίζομαι πάντα για το καλύτερο.

Καλή Παναγιά με υγεία και αγάπη σε όλες και όλους!

Με εκτίμηση,
Δημήτριος Καραμανίδης
Ανεξάρτητος Δημοτικός σύμβουλος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here