Πυκνώνουν οι φωνές αγανάκτησης και αγωνίας στη Γ’ Εθνική!

Οι αρχηγοί και εκπρόσωποι ποδοσφαιριστών όλων των ομάδων του 10ου Ομίλου της Γ’ Εθνικής, που περιλαμβάνει ομάδες της Κρήτης, εξέδωσαν μια ανακοίνωση με την οποία εκπέμπουν SOS και δηλώνουν ότι «στερεύει για εμάς και το δικό μας οξυγόνο».

Η ανακοίνωση εκδόθηκε την Τετάρτη (9/12) και είναι σχετικά μακροσκελής, στέλνοντας όμως καθαρό μήνυμα “SOS” σχετικά με την μη διεξαγωγή του πρωταθλήματος, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως οι αρμόδιοι φορείς δεν δίνουν την σημασία που πρέπει στον ερασιτεχνικό αθλητισμό.

Την Παρασκευή 13 εκπρόσωποι των ποδοσφαιριστών του 1ου ομίλου, συνυπογράψουν την ανακοίνωση των συναδέλφων τους από την Κρήτη.

Προσυπογράφουν εξ, αυτών, ως εκπρόσωποι για κάθε ομάδα, οι κάτωθι ποδοσφαιριστές:

-Νίκος Πουρτουλίδης (Ηρακλής)
-Νίκος Παυλίδης (Αετός Οφρυνίου)
–Δημήτρης Κομεσίδης (Αλεξανδρούπολη FC)
-Γιώργος Μπερούκας (Πανδραμαϊκός)
-Δημήτρης Τσερκέζος (ΑΕ Αμπελοκήπων Δράμας)
-Λευτέρης Τοπαλίδης (Μέγας Αλέξανδρος Ορφανίου)
–Πέτρος Σαρηγιαννίδης (Άρης Αβάτου)
–Χρήστος Βάσκος (Δόξα Ν. Σιδηροχωρίου)
–Χρήστος Γιαννόπουλος (ΑΕ Διδυμοτείχου)
–Νίκος Φούντας (Ελπίς Σαππών)
-Ρενάτο Ντόκου (ΑΕ Ευόσμου)
-Νίκος Καραμπατάκης (Εθνικός Σοχού)
–Λάζαρος Μαυρόπουλος (Ορφέας Ξάνθης).

Η ανακοίνωση των ποδοσφαιριστών του 10ου ομίλου έχει ως εξής:

«ΣΤΕΡΕΥΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΟΞΥΓΟΝΟ . . .

Κατ’αρχάς, δεν χρειάζεται ακόμη μια μνεία για τις δυστοπικές μέρες που βιώνουμε στην χώρα μας, αλλά και σε όλο τον κόσμο γενικότερα, που ποτέ δεν φανταζόμασταν ότι θα συμβεί, ακόμα και στους πιο ακραίους εφιάλτες μας.

Δεν χρειάζεται ακόμα ένα ευχολόγιο και μια ελπιδοφόρα αναφορά για ένα αίσιο τέλος, σε αυτή την ταινία κόλαση-θρίλερ που πρωταγωνιστούμε και που εκατοντάδες άνθρωποι χάνουν την ζωή τους σε καθημερινό επίπεδο (είναι αδιανόητο, όταν μπούμε στην διαδικασία να το συνειδητοποιήσουμε!)

Αυτά είναι αυτονόητα λοιπόν και φυσικά αποτελεί επιβεβλημένη προτεραιότητα με κάθε κόστος, ώστε να επέλθει ο τερματισμός αυτής της φονικής πανδημίας, αλλά και η επαναφορά της ψυχικής μας γαλήνης – ισορροπίας.

Ταυτόχρονα όμως, βιώνουμε ένα θέατρο παραλόγου από τις εκάστοτε ανισομερείς αποφάσεις της Πολιτείας, ‘’δυο, τριών, τεσσάρων . . . πολλαπλών ταχυτήτων’’ καθώς και τις εκάστοτε διαχωριστικές γραμμές οι οποίες βασίζονται αποκλειστικά και μόνο στην εξυπηρέτηση ‘’μεγάλων’’ συμφερόντων με ότι αυτό συνεπάγεται, την διατήρηση αλλά και αύξηση κέρδους αυτών με κάθε κόστος, ακόμα και της ανθρώπινης υπόστασης, υποβάθμιση έως και παντελής αδιαφορία για οτιδήποτε δεν υπόκεινται στα παραπάνω, όπως το άμοιρο το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, που εδώ και δεκαετίες βολοδέρνει μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας, μέχρι να επέλθει η οριστική θανάτωση του!

Με αφορμή λοιπόν την πολύ πρόσφατη σχετική κυβερνητική εξαγγελία, που αναφέρει μεταξύ άλλων, ότι μέχρι τις 7 Ιανουάριου του 2021 (χωρίς μάλιστα να υπάρχει ξεκάθαρη τοποθέτηση για το πότε θα επιστρέψουμε σε δράση) όλες οι αθλητικές δραστηριότητες θα παραμείνουν στον πάγο, θα παραμείνουν στην αδράνεια για άλλη μια φορά, νιώθουμε την ανάγκη να βροντοφωνάξουμε σε όλους εκείνους τους κλειδοκράτορες του αθλητισμού, ότι το οξυγόνο όλων των ερασιτεχνών ποδοσφαιριστών, στερεύει πλέον σε επικίνδυνο βαθμό!

Νιώθουμε την ανάγκη να βροντοφωνάξουμε απελπισμένοι, απογοητευμένοι αλλά και οργισμένοι για τις εν λόγω διαχωριστικές γραμμές στις οποίες ήδη αναφερθήκαμε, για την παντελή αδιαφορία αλλά και την απουσία οποιαδήποτε διάθεσης, επιμέρους βέλτιστων λύσεων έστω, που στην προκειμένη περίπτωση θα έπρεπε να υπάρχουν με γνώμονα πάντα τα εκάστοτε επιδημιολογικά δεδομένα της χώρα μας, οι όποιες οδηγούν στην οικονομική αλλά και αθλητική εξαθλίωση του ερασιτέχνη ποδοσφαιριστή που μόνο ερασιτέχνης δεν είναι στην ουσία, αφού το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής δουλεύει σε επαγγελματικά πλαίσια & πρότυπα, καθώς επίσης και ότι ένας σημαντικός αριθμός παιχτών που την δεδομένη στιγμή αγωνίζονται στο εν λόγω πρωτάθλημα, έχουν πρωτύτερα αγωνιστεί , για αρκετά χρόνια στο υψηλότερο ποδοσφαιρικό επίπεδο του Ελληνικού Πρωταθλήματος.

Για την μαζική πλειοψηφία των ερασιτεχνών ποδοσφαιριστών, τίθεται πλέον θέμα βιοπορισμού και το μόνο που εισπράττουμε είναι αδιαφορία και μηδενική στήριξη, ακόμα και από υποτιθέμενα θεσμικά όργανα, με ένα μέλλον παντελώς αβέβαιο, αφήνοντας μας έρμαια στην όποια τύχη μας !!!

Πότε επιτέλους, κύριοι της ΕΠΟ, της ΓΓΑ, του Υπουργείου Πολιτισμού/Αθλητισμού και γενικότερα της Πολιτείας, της εκάστοτε Πολιτείας (μακριά από εμάς, κομματικές σκοπιμότητες!) θα συνειδητοποιήσετε, ώστε να δώσετε την πρέπουσα βαρύτητα, ότι το ΟΞΥΓΟΝΟ του Αθλητισμού και στην προκειμένη περίπτωση του ποδοσφαίρου, που αισίως κάποιοι στα 40+ χρόνια τους, ακόμα το υπηρετούν και διακαώς επιθυμούν να συνεχίσουν να το πράττουν, όσο τους το επιτρέπουν τα αντιγόνα αλλά και μακρομόρια τους, εμπεριέχεται στα Αθλητικά Ερασιτεχνικά Σωματεία.

Δεν υφίσταται ‘’μέλλον’’ χωρίς την ύπαρξη αυτών, για τον απλούστατο λόγο ότι το Ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ, ΟΙΚΟΔΟΜΕΙ, ΘΕΜΕΛΙΩΝΕΙ, αποτελεί την ΒΑΣΗ ΤΗΣ ΠΥΡΑΜΙΔΑΣ, αυτών που τόσο ξεδιάντροπα μονομερώς εξ-υπηρετείτε!

Πότε επιτελούς λοιπόν θα ευαισθητοποιηθείτε ώστε να επενδύσετε αλλά και να στηρίξετε με κάθε τρόπο ΚΑΙ αυτά τα Σωματεία, που αποτελούν τους πυλώνες των Ανώνυμων Εταιρειών και όχι ΜΟΝΟ αυτές;

Προφανώς και γνωρίζεται πολύ καλά, ότι ο Ερασιτεχνικός Αθλητισμός γενικότερα, το Ερασιτεχνικό Ποδόσφαιρο ειδικότερα, συντηρείται ανιδιοτελώς, αποκλειστικά και μονό από τον άπλετο ρομαντισμό κάποιων ελάχιστων ανθρώπων που σε ορισμένες περιπτώσεις θυσιάζουν ακόμα και τα ατομικά/προσωπικά/οικογενειακά τους συμφέροντα, για να διατηρήσουν την αγάπη και το πάθος τους για το ποδόσφαιρο στην πιο εποικοδομητική αλλά και ρομαντική μορφή του, καθώς και το εκάστοτε Σωματείο της γειτονιάς τους.

Είναι πασιφανές πλέον ότι δεν σας απασχολεί διόλου επ’αυτού, μια που δεν υπάρχει ‘’ξύγκι’’ για να ταΐσετε τους μεγαλοκαρχαρίες των γηπέδων. Γιατί μόνο το ξύγκι αποτελεί το ζητούμενο για εσάς χωρίς όμως να υπολογίζεται ότι ο ερασιτεχνισμός το θρέφει, και κάποια στιγμή θα πάψει να υπάρχει και αυτό.

Νομοτελειακά λοιπόν, ολοένα και αυξάνεται ο αριθμός των Ερασιτεχνικών Σωματείων που εξαφανίζονται (αρκετά εξ αυτών, ιστορικά Σωματεία του τόπου μας) και είναι δεδομένο ότι οδηγούμαστε με μαθηματική ακρίβεια, στην οριστική διάλυση και των υπολοίπων

Είναι επίσης δεδομένο πια, ότι o Ερασιτέχνης ποδοσφαιριστής – Σωματείο – Παράγοντας είναι πλέον ‘’διασωληνωμένος’’ περιμένοντας καρτερικά το μοιραίο

Παρακαλούμε θερμά λοιπόν, ως ύστατη ‘’κραυγή’’ αγωνίας, να μας αποδείξετε εμπράκτως ότι κάνουμε λάθος και μπείτε επιτέλους στην διαδικασία να μας ανακοινώσετε ξεκάθαρα και με συγκεκριμένο πλάνο στο τι μέλλει γενέσθαι ώστε ο καθένας από εμάς να διαχειριστεί χειροπιαστά . . . .το ζοφερό μέλλον του !

Με απόγνωση αλλά και μια μικρή ελπίδα προσδοκούμε την ανάσταση αλλά και την ανάταση του δύσμοιρου ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου και κατ’ επέκταση αυτών που ακόμα το διατηρούν/υπηρετούν, έστω και την ύστατη αυτή στιγμή.

Με την σύμφωνη αλλά και σύσσωμη γνώμη και θέση, ΟΛΩΝ των ποδοσφαιριστών του 10ΟΥ Ομίλου (Κρήτης) της Γ’ Εθνικής.

Προσυπογράφουν εξ, αυτών, ως εκπρόσωποι για κάθε ομάδα, οι κάτωθι ποδοσφαιριστές:

1)Α.Ε.Ε.Κ. ΣΥΝ.ΚΑ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΛΗΓΕΩΡΓΟΣ
2)Π.Ο.ΑΤΣΑΛΕΝΙΟΥ: ΜΑΝΩΛΗΣ ΡΟΥΜΠΑΚΗΣ
3)ΑΛΜΥΡΟΣ ΓΑΖΙΟΥ:ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΓΙΑΛΟΥΣΗΣ
4)Α.Ο. ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ:ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΥΘΑΡΟΥΛΗΣ
5)Α.Ο. ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ:ΝΙΚΟΣ ΖΑΜΠΕΤΑΚΗΣ
6)Α.Ο. ΔΑΜΑΣΤΑΣ:ΚΩΣΤΑΣ ΤΑΒΛΑΔΩΡΑΚΗΣ
7)Α.Ο.Π ΠΟΡΟΣ:ΜΙΧΑΛΗΣ ΦΡΑΓΚΟΥΛΑΚΗΣ
8)Α.Ο. ΡΕΘΥΜΝΙΑΚΟΣ:ΣΤΕΛΙΟΣ ΔΕΛΗΜΠΑΣΗΣ
9)Α.Ο. ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΑΣ:ΑΝΤΩΝΗΣ ΜΑΝΟΥΣΑΚΗΣ
10)Α.Ο. ΓΙΟΥΧΤΑΣ ΑΡΧΑΝΩΝ:ΤΑΣΟΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ
11)Α.Π.Σ. ΑΡΗΣ ΣΟΥΔΑΣ:ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΤΩΝΑΚΗΣ
12)Α.Ε. ΝΕΑΠΟΛΗΣ ΛΑΣΙΘΙΟΥ:ΝΙΚΟΣ ΖΑΝΤΑΛΗΣ
13)Α.Ο.ΝΕΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΡΕΘΥΜΝΟΥ:ΝΙΚΟΣ ΒΕΛΟΝΑΚΗΣ
14)Α.Ο.ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ ΧΑΝΙΩΝ:ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ
15) Α.Ο.ΑΡΗΣ ΡΕΘΥΜΝΟΥ:ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΕΛΑΙΔΗΣ
16)Π.Α.Σ.Α ΗΡΟΔΟΤΟΣ:ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΙΛΙΑΡΑΣ

ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΝΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΟΥΜΕ ΘΕΡΜΑ ΤΟΝ ΠΙΟ ΡΟΜΑΝΤΙΚΟ ΦΙΛΑΘΛΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΓΗΠΕΔΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΣΥΝΤΑΞΗ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΚΕΙΜΕΝΟΥ».