Πρώτο ελαφρύ αλλεργικό περιστατικό στην Ελλάδα από το εμβόλιο

Μια ελαφριά αλλεργική αντίδραση σε έναν εμβολιασθέντα παρατηρήθηκε κατά την πρώτη ημέρα του εμβολιασμού κατά του κορονοϊού στην Ελλάδα.

Μία ήπια αλλεργική αντίδραση σε άτομο που εμβολιάστηκε κατά την πρώτη ημέρα του εμβολιασμού κατά του κορονοϊού στην Ελλάδα καταγράφηκε στην Αττική.

Σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριο Θεμιστοκλέους, η αντίδραση δεν ήταν σοβαρή και ανακοινώθηκε στο πλαίσιο της διαφάνειας της διαδικασίας.

Πρόκειται για ένα από τα 471 άτομα που έκαναν το εμβόλιο κατά την πρώτη ημέρα. Ο κ. Θεμιστοκλέους εμβολιάστηκε σήμερα (28/12) ο ίδιος και σχολίασε πως αισθάνεται υπέροχα.

Αναφερόμενη στις αλλεργικές αντιδράσεις, η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, καθηγήτρια Μαρία Θεοδωρίδου, υπογράμμισε πως δεν αφορά άτομα με γνωστές αλλεργίες στη γύρη ή άλλες ήπιες μορφές. Αφορά άτομα που έχουν σοβαρή αντίδραση σε χορήγηση φαρμάκων.

Ανέφερε χαρακτηριστικά: «Αλλεργίες έχουμε σε φάρμακα, σε τρόφιμα, σε τσιμπήματα εντόμων ή τοξικές ουσίες. Αυτές δεν αποτελούν αντένδειξη για τον εμβολιασμό. Μόνο άτομα που έχουν βαριές αλλεργίες, μπορεί να χρειαστούν -πριν εμβολιαστούν- τη γνώμη του αλλεργιολόγου».