Τρίτη, 28 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΑΡΤΑ"Πρωταθλήτρια" Στην Ανεργία Η Ήπειρος Τον Οκτώβριο

“Πρωταθλήτρια” Στην Ανεργία Η Ήπειρος Τον Οκτώβριο

Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας είναι σύμφωνα με την Ελληνική Στατιστική Υπηρεσία η “πρωταθλήτρια” στην ανεργία για το μήνα Οκτώβριο.

Συγκεκριμένα με μέσο πανελλαδικό όρο το 16,7% η ανεργία στην περιοχή μας ανήλθε στο 22,2%.Οπως σημειώνει η Δημ.Ραδιοφωνία Πρέβεζας, απογοητευτικά είναι όμως τα στοιχεία και για το μήνα Νοέμβριο.

Οι εγγεγραμμένοι άνεργοι (αποκλειστικά στην Περιφέρεια Ηπείρου) ανήλθαν στις 30.930 αυξημένοι κατά 1.579 σε σχέση με τον Οκτώβριο.

Επίσης σε σχέση με το Νοέμβριο του 2019 οι άνεργοι του φετινού Νοεμβρίου στην Ήπειρο ήταν περισσότεροι κατά 916. Από τις 30.930 ανέργους του φετινού Νοεμβρίου επιδοτούμενοι είναι οι 5.207 .

Αξίζει να σημειωθεί ότι με βάση τις κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας (Eurostat) για την Έρευνα Εργατικού Δυναμικού στα Κράτη-Μέλη, λόγω της πανδημίας COVID-19, τα άτομα που τίθενται σε αναστολή σύμβασης εξακολουθούν να θεωρούνται απασχολούμενοι, εφόσον η διάρκεια της αναστολής είναι μικρότερη από 3 μήνες ή αν λαμβάνουν περισσότερο από το 50% των αποδοχών τους και δεν συμπεριλαμβάνονται στον αριθμό των ανέργων.

PrevezaReports.gr
PrevezaReports.gr
Το PrevezaReports.gr είναι ένα ειδησεογραφικό site ποικίλης ύλης. Δημιουργήθηκε το 2019 με σκοπό την άμεση, έγκαιρη και έγκυρη δημοσιογραφική κάλυψη γεγονότων από το Ν. Πρέβεζας, την Ελλάδα και τον κόσμο.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ