Τρίτη, 28 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΠρος ολοκλήρωση η πεζογέφυρα που ενώνει Αμμουδιά με Βαλανιδορράχη

Προς ολοκλήρωση η πεζογέφυρα που ενώνει Αμμουδιά με Βαλανιδορράχη

Ολοκληρώνεται σταδιακά η μεταλλική πεζογέφυρα που κατασκευάζει η Περιφέρεια Ηπείρου στον ποταμό Αχέροντα και ενώνει την Αμμουδιά με τη Βαλανιδορράχη.

Όπως επισημαίνει ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης σε ανάρτησή του έχει τελειώσει ένα μεγάλο μέρος της και τώρα απομένουν οι προσβάσεις.

Η ειδική αυτή γέφυρα προϋπολογισμού 705.000 ευρώ θα εξυπηρετεί πεζούς και ποδηλάτες, συνδέοντας τις δύο όχθες του ποταμού, την παραποτάμια δημοτική οδό του οικισμού της Αμμουδιάς με το τοπικό οδικό δίκτυο που οδηγεί στον οικισμό της Βαλανιδορράχης και στην εθνική οδό Πρέβεζας-Ηγουμενίτσας προς Πρέβεζα.

Το μήκος της είναι 36 μέτρα και το πλάτος της 3,5 ενώ το ύψος ανέρχεται σε 5 μέτρα, προκειμένου να μη παρεμποδίζεται η διέλευση των τουριστικών σκαφών ξενάγησης. Επίσης στις υποδομές της περιλαμβάνονται ράμπα ποδηλατοδρόμου και κλίμακες ανόδου-καθόδου πεζών.

PrevezaReports.gr
PrevezaReports.gr
Το PrevezaReports.gr είναι ένα ειδησεογραφικό site ποικίλης ύλης. Δημιουργήθηκε το 2019 με σκοπό την άμεση, έγκαιρη και έγκυρη δημοσιογραφική κάλυψη γεγονότων από το Ν. Πρέβεζας, την Ελλάδα και τον κόσμο.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ