Τρίτη, 21 Μαΐου, 2024
ΑρχικήUncategorizedΠροβληματισμός Για Τα Θανατηφόρα Τροχαία Της Πρέβεζας ....

Προβληματισμός Για Τα Θανατηφόρα Τροχαία Της Πρέβεζας ….

…….που “αλλάζουν” τον χάρτη  ασφαλούς σε ότι αφορά την οδική ασφάλεια περιοχής

 Προβληματισμό προκαλούν τα θανατηφόρα τροχαία που έχουν συμβεί στην παραλιακή οδό Πρέβεζας-Ηγουμενίτσας από τον Σεπτέμβριο μέχρι και σήμερα “ανατρέποντας” την εικόνα που έως και το 2019 είχε η Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας που μαζί με την Άρτα και τα Ιωάννινα βρίσκονταν στις τελευταίες θέσεις “επικινδυνότητας” των 53 Περιφερειών της χώρας ( και συγκεκριμένα η Πρέβεζα στην 40η, τα Ιωάννινα στην 41η και η Άρτα στην 45η ),όπως σημειώνει η Δημ.Ραδιοφωνία Πρέβεζας .

Τα στοιχεία αυτά αφορούν το έτος 2019 και δίνονται κάθε χρόνο στη δημοσιότητα από το Πολυτεχνείο Κρήτης το οποίο και πραγματοποιεί απολογισμό κάθε τέλος τους έτους. Από τις Π.Ε της Ηπείρου η μόνη που το 2019 βρέθηκε σε πιο υψηλή θέση και συγκεκριμένα στην 20η ήταν η Θεσπρωτία ενώ “πρωταθλήτριες” ήταν οι τουριστικές περιοχές της χώρας Κυκλάδες, Ζάκυνθος και Δωδεκάνησα.

Το χαρακτηριστικό μάλιστα της “πράσινης” Πρέβεζας ήταν σύμφωνα με την ίδια έρευνα ο μεγάλος αριθμός παραβάσεων και ο μικρός αριθμός θανατηφόρων τροχαίων εικόνα όμως που τους τελευταίους μήνες τείνει να ανατραπεί αφού τον Σεπτέμβριο και μετά έχουν χάσει τη ζωή τους αρκετοί συμπολίτες μας συνολικά στο εθνικό δίκτυο. Ειδικότερα ο απολογισμός του Σεπτεμβρίου με τους 9 νεκρούς (τους περισσότερους στο οδικό δίκτυο της Πρέβεζας) χαρακτηρίζεται τραγικός, με τελευταίο τον άτυχο 27χρονο μοτοσυκλετιστή το μεσημέρι του Σαββάτου.

PrevezaReports.gr
PrevezaReports.gr
Το PrevezaReports.gr είναι ένα ειδησεογραφικό site ποικίλης ύλης. Δημιουργήθηκε το 2019 με σκοπό την άμεση, έγκαιρη και έγκυρη δημοσιογραφική κάλυψη γεγονότων από το Ν. Πρέβεζας, την Ελλάδα και τον κόσμο.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ