Κυριακή, 26 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΤΟΠΙΚΑΚΟΙΝΩΝΙΑΠροβληματίζει το νέο νομοσχέδιο του Υπουργείου για αλλαγές στην κεντρική διαχείριση...

Προβληματίζει το νέο νομοσχέδιο του Υπουργείου για αλλαγές στην κεντρική διαχείριση των Ιαματικών Πηγών

Προβληματίζει τους αιρετούς το νέο νομοσχέδιο του Υπουργείου Τουρισμού που προβλέπει αλλαγές στην κεντρική διαχείριση του χαρτοφυλακίου των Ιαματικών ΠηγώνΠροβληματισμό δημιουργεί στους αιρετούς το νέο νομοσχέδιο του Υπουργείου Τουρισμού το οποίο προβλέπει την κεντρική διαχείριση το χαρτοφυλακίου των Ιαματικών Πηγών της χώρας στον Οργανισμό Ιαματικών Πηγών Ελλάδος (ΟΙΠΕ) στον οποίο θα συμμετέχουν η ΚΕΔΕ αλλά και το Ελληνική Εταιρία Συμμετοχών και Περιουσίας (ΕΕΣΥΠ) γνωστή ως Υπερταμείο.

Οι Δήμοι στα όρια των οποίων υπάρχουν Ιαματικές Πηγές συντονίζουν τη δράση τους, ενώ όπως ανέφερε στη Δημοτική Ραδιοφωνία ο Δήμαρχος Πρέβεζας Νίκος Γεωργάκος θα αποτελέσει αρνητική εξέλιξη η διαχείριση αυτών να «φύγει» από τους ΟΤΑ ιδιαίτερα για την Πρέβεζα όπου στα Ιαματικά Λουτρά της αναμένεται να πραγματοποιηθούν το επόμενο διάστημα έργα αναβάθμισης που ξεπερνούν το 1,3 εκατομμύρια ευρώ.

Να θυμίσουμε ότι το έργο (το οποίο χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Ηπείρου) θα εκτελεστεί στο υφιστάμενο κτίριο των Ιαματικών Λουτρών Πρέβεζας το οποίο αποτελείται από τον κεντρικό οθωμανικό πυρήνα, που κατασκευάστηκε στις αρχές του 19ου αιώνα και από ισόγειες λουτρικές εγκαταστάσεις οι οποίες κατασκευάσθηκαν το 1950.

Μεταξύ άλλων θα κατεδαφιστούν όλες οι πρόχειρες κατασκευές ώστε να αποκαλυφθεί η βορειοδυτική όψη του Οθωμανικού Χαμάμ και το υφιστάμενο ιστορικό πηγάδι. Επίσης περιμετρικά του Οθωμανικού Χαμάμ θα δημιουργηθεί διάδρομος στεγασμένος με υαλοστάσιο ώστε να αναδειχθεί το Μνημείο περιμετρικά.

Οι εξωτερικές λιθοδομές και τα μορφολογικά χαρακτηριστικά του υφιστάμενου κελύφους του κτίσματος το 1950 θα παραμείνουν ως αντιπροσωπευτικό δείγμα της εποχής κατασκευής της.

PrevezaReports.gr
PrevezaReports.gr
Το PrevezaReports.gr είναι ένα ειδησεογραφικό site ποικίλης ύλης. Δημιουργήθηκε το 2019 με σκοπό την άμεση, έγκαιρη και έγκυρη δημοσιογραφική κάλυψη γεγονότων από το Ν. Πρέβεζας, την Ελλάδα και τον κόσμο.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ