Ποδηλατικές διαδρομές στην Πρέβεζα μέσω του EuroVelo

Στις ειδικές μορφές τουρισμού όπως είναι ο ποδηλατικός τουρισμός, αναφέρθηκε ο αντιπεριφερειάρχης Πρέβεζας Στράτος Ιωάννου, μιλώντας στη Δημοτική Ραδιοφωνία σημειώνοντας ότι ήδη για την Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας σχεδιάζεται μια ενδιαφέρουσα ποδηλατική διαδρομή (Ιόνια Διαδρομή), που θα ξεκινά από τον Παντοκράτορα και αφού διασχίσει ολόκληρη την παραλιακή ζώνη θα τερματίζει στην Πάργα ενώ προβλέπονται και προεκτάσεις σε περιοχές του νομού όπως είναι η Αμμουδιά.

Η δημιουργία αυτού του δικτύου ποδηλατικών διαδρομών θα δώσει τη δυνατότητα στους κατοίκους της εναλλακτικής μετακίνησης με ασφάλεια, είτε για καθημερινές μετακινήσεις είτε για μετακινήσεις αναψυχής.

Η ένταξη της διαδρομής στο Ευρωπαϊκό Δίκτυο Ποδηλατικών Διαδρομών EuroVelo, ανοίγει το δρόμο, σύμφωνα με τον κ. Ιωάννου, στον «πράσινο» τουρισμό, σηματοδοτώντας ποδηλατικούς δρόμους που κατεβαίνουν από την Ευρώπη και στη χώρα μας (Eurovelo) και συνδέοντάς τους με προτεινόμενες διαδρομές, πολιτιστικού και τουριστικού ενδιαφέροντος. Από την Ελλάδα προβλέπεται να περάσουν τρεις Ευρωπαϊκές ποδηλατικές διαδρομές.