Έμμεση πλην σημαντική και ίσως καθοριστική παρέμβαση από τον Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέκο Καχριμάνη στο θέμα λειτουργίας των Σταθμών Μεταφόρτωσης που δοκιμάζει τις σχέσεις των Δήμων και έχει προκαλέσει σοβαρές αντιδράσεις.

Οι Σταθμοί Μεταφόρτωσης κατασκευάστηκαν από την Περιφέρεια με πόρους από το ΕΣΠΑ και ο Περιφερειάρχης σε συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό Ήπειρος TV1 και το κεντρικό δελτίο ειδήσεων ξεκαθάρισε ότι η εξάμηνη δοκιμαστική λειτουργία προβλέπεται από το νόμο.

Όμως ούτε ο ΦΟΔΣΑ, ούτε οι Δήμοι ήρθαν σε επικοινωνία με την Περιφέρεια η οποία αν δεν της ζητηθεί δεν προτίθεται να πάρει καμία πρωτοβουλία για άρση του αδιεξόδου.

«Ο Φορέας και οι δήμοι έπρεπε να συζητήσουν με την Περιφέρεια κι αυτό το λέω και ως παράπονο» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Καχριμάνης, για να συμπληρώσει ότι «δεν μπορεί όταν χρειάζεται δοκιμαστική λειτουργία έξι μηνών να γίνεται προκήρυξη για δέκα χρόνια. Πρέπει να δούμε για ένα χρόνο πως δουλεύουν, τι κόστος έχουν…» ανέφερε χαρακτηριστικά ενώ έκανε ειδική μνεία και στα προβλήματα που προκύπτουν με το εργοστάσιο καθώς Δήμοι εξακολουθούν να μην φέρνουν τα σκουπίδια και να μην πληρώνουν τα χρήματα που τους αντιστοιχούν με αποτέλεσμα να είναι υπόλογη η Περιφέρεια.

«Εμείς τραβάμε το λούκι για να μαζεύουμε τα χρήματα καθώς μερικοί δήμοι δεν έχουν χρήματα ούτε στη ΔΕΗ από τα ανταποδοτικά», ανέφερε.

Ο κ. Καχριμάνης επανέλαβε την ανάγκη συνεννόησης του ΦΟΔΣΑ με την Περιφέρεια για την λειτουργία του ολοκληρωμένου συστήματος διαχείρισης απορριμμάτων όπως και του διαλόγου με τους δήμους για να βρεθεί η καλύτερη λύση.

Σχόλια