«Πολύ πιθανή» είναι η παράταση ανοίγματος των σχολείων για μία εβδομάδα σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Στέλιο Πέτσα. 

Μιλώντας στον Mega και στην εκπομπή LiveNews, ο κ Πέτσας τόνισε ότι την Τρίτη (1/9) θα αποφασιστεί πότε θα ανοίξουν τα σχολεία. Θυμίζουμε ότι η αρχική απόφαση είναι να ανοίξουν τα σχολεία στις 7 Σεπτεμβρίου.

Ωστόσο, όπως δήλωσε ο κ. Πέτσας «με τα επιδημιολογικά δεδομένα και τα κρούσματα που έχουμε σήμερα είναι πολύ πιθανό να υπάρξει παράταση κατά μία εβδομάδα» και συμπλήρωσε ότι «αν υπάρξει μία ραγδαία αποκλιμάκωση τις επόμενες ημέρες θα πάμε για τις 7».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι αυτό που έχει σημασία είναι οι γονείς να φροντίσουν ώστε τα παιδιά να επιστρέψουν στα σπίτια τους προκειμένου να έχουν ένα διάστημα που θα είναι με τις οικογένειες τους και να περιορίσουν τις υπόλοιπες επαφές τους.

Παράλληλα, ο κ. Πέτσας είπε ότι την παρούσα στιγμή δεν είναι ορατό το ενδεχόμενο γενικευμένης χρήσης της μάσκας και σε εξωτερικούς τους χώρους. Τέλος, προανήγγειλε την ανακοίνωση παρατάσης μέτρων που λήγουν στις 31 του μηνός κατά τη σημερινή ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας.

Απέρριψε την εκ περιτροπής λειτουργία των σχολείων

O κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, είχε μιλήσει νωρίτερα σήμερα (28/8) στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ.

Ειδικότερα, ο Στέλιος Πέτσας μιλώντας στη ραδιοφωνική εκπομπή του Άρη Πορτοσάλτε αναφέρθηκε στο επικείμενο άνοιγμα των σχολείων εξηγώντας τα αρνητικά μίας εκ περιτροπής λειτουργίας (λειτουργία με μειωμένο αριθμό μαθητών που εναλλάσσονται ανά ημέρα)

«Εκ περιτροπής λειτουργία και άλλου τύπου διευθετήσεις αυξάνουν τις ανισότητες στην πρόσβαση στην εκπαιδευτική διαδικασία και δημιουργούν πολύ μεγάλη αναστάτωση και στα νοικοκυριά» δήλωσε χαρακτηριστικά.  

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here