Ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Ελευθέριος Οικονόμου παρέστη στις εκδηλώσεις για την 108η επέτειο από την απελευθέρωση της Κόνιτσας

Ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Ελευθέριος Οικονόμου παρέστη, ως εκπρόσωπος της Κυβέρνησης, στις εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν σήμερα, 24 Φεβρουαρίου 2021, στην Κόνιτσα, για την 108η επέτειο από την απελευθέρωση της Κόνιτσας και της ομώνυμης επαρχίας από τον τουρκικό ζυγό.

Πιο αναλυτικά, σήμερα το πρωί, παρέστη σε δοξολογία που τελέστηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Κοσμά του Αιτωλού, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης κ. Ανδρέα.

Παρέστησαν ο Δήμαρχος Κόνιτσας κ. Νικόλαος Εξάρχου καθώς και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Κόνιτσας, ο κ. Πρόδρομος Γαϊτανίδης, ως εκπρόσωπος της Περιφέρειας Ηπείρου, ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Σκούμας, ο Διοικητής της 8ης Μηχανοποιημένης Ταξιαρχίας («VIII MΠ ΗΠΕΙΡΟΥ»), Ταξίαρχος Χρήστος Σιόρεντας, ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Ηπείρου, Ταξίαρχος Κωνσταντίνος Δούβαλης, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ιωαννίνων, Αστυνομικός Διευθυντής Βασίλειος Μουσελίμης και ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κόνιτσας, Επιπυραγός Σπυρίδων Νάκος.

Ακολούθως ο κ. Υφυπουργός, κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο Ηρώων, ενώ στη συνέχεια μετέβη στο Δημαρχείο Κόνιτσας, όπου είχε εποικοδομητική ανταλλαγή απόψεων με τον κ. Δήμαρχο για θέματα ασφάλειας που απασχολούν την περιοχή.

Τέλος, ο κ. Υφυπουργός, συνοδευόμενος από τον Γενικό Επιθεωρητή Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, Αντιστράτηγο Κωνσταντίνο Σκούμα, επισκέφτηκε την Περιφέρεια Ηπείρου, όπου συναντήθηκε με τον Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη, με τον οποίο αντάλλαξαν απόψεις και συζήτησαν για θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, που άπτονται των αρμοδιοτήτων του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.