Στα Ιωάννινα μετέβη ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Ελευθέριος Οικονόμου, όπου χθες το πρωί, εκπροσώπησε την Κυβέρνηση στον ετήσιο εορτασμό της «Ημέρας Μνήμης των Εθνικών μας Ευεργετών».

Στο πλαίσιο του εορτασμού παρέστη στην επιμνημόσυνη δέηση, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Αθανασίου και ακολούθως κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο Ηρώων Μπιζανομάχων.

Για τον εορτασμό της «Ημέρας Μνήμης των Εθνικών μας Ευεργετών» ο κ. Υφυπουργός προέβη στην ακόλουθη δήλωση: «Είναι ξεχωριστή η τιμή σήμερα που, ως εκπρόσωπος της Κυβέρνησης, βρίσκομαι στην πόλη των Ιωαννίνων, στην πατρική γη, για να τιμήσουμε τους εθνικούς μας ευεργέτες και είναι πολύ σημαντικό το ότι η Ημέρα αυτή γιορτάζεται εξαιρετικά στα Ιωάννινα. Και δε θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά, με δεδομένο ότι η συντριπτική πλειοψηφία των ευεργετών είναι Ηπειρώτες.

Εμείς, ως Ηπειρώτες, που έχουμε μάθει να είμαστε λιτοί, να δουλεύουμε, να είμαστε πιστοί στις παραδόσεις αισθανόμαστε και αυτή την ιδιαίτερη στιγμή για την Πατρίδα μας το χρέος μας έναντι των πολλών. Οι εθνικοί μας ευεργέτες με το παράδειγμά τους στέλνουν και σήμερα ένα ισχυρό κάλεσμα στους νεοέλληνες για την προσφορά την οποία έχουμε υποχρέωση όλοι εκ νέου να προσφέρουμε στην Πατρίδα μας σε αυτή τη δύσκολη στιγμή δημιουργώντας ένα νέο εθνικό κίνημα ευεργετισμού

Επιπλέον, ο κ. Υφυπουργός στο πλαίσιο της επίσκεψής του συναντήθηκε χθες με τον Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη, στην έδρα της Περιφέρειας Ηπείρου και με τον Δήμαρχο Ιωαννιτών κ. Μωυσή Ελισάφ, στο Δημαρχείο Ιωαννίνων.

Επίσης μετέβη στην περιοχή της Κόντσικας Ιωαννίνων, όπου ο Δήμος Ιωαννιτών προτίθεται να παραχωρήσει έκταση για την ανέγερση του νέου Καταστήματος Κράτησης Ιωαννίνων, στα πλαίσια μετεγκατάστασης του εν λόγω σωφρονιστικού Καταστήματος σε νέες σύγχρονες υποδομές.

Στη συνέχεια επισκέφτηκε το υφιστάμενο συγκρότημα του Καταστήματος Κράτησης Ιωαννίνων, όπου συναντήθηκε με τη Διεύθυνση, με εκπροσώπους της Ένωσης Σωφρονιστικών Υπαλλήλων και της Ένωσης Υπαλλήλων  Εξωτερικής Φρουράς, αλλά και με το προσωπικό του εν λόγω σωφρονιστικού Καταστήματος .

Κατά την επίσκεψη στο Κατάστημα Κράτησης, μεταξύ άλλων, δήλωσε: «Πήγα πριν από λίγο σε έκταση που ο Δήμος Ιωαννιτών προτίθεται να προσφέρει και υπάρχει προηγούμενη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για ανέγερση νέων φυλακών. Είμαστε σε μία πολύ καλή συνεννόηση με το Δήμο και μετά από εδώ θα συναντηθώ με τον Δήμαρχο Ιωαννιτών, όπου θα έχουμε μία ανταλλαγή απόψεων για τα επόμενα βήματα, πώς πρέπει να προχωρήσουμε.

Οι ανάγκες είναι πολλές, η Κυβέρνηση σκύβει με μία ιδιαίτερη ευαισθησία πάνω σε αυτό το θέμα, για το οποίο βέβαια έχει δεχθεί η χώρα μας κατά το παρελθόν αρκετή κριτική και από το Συμβούλιο της Ευρώπης. Ήδη είμαστε σε μία προσπάθεια να φτιάξουμε νέα και σύγχρονα σωφρονιστικά καταστήματα τα οποία θα διασφαλίζουν συνθήκες από κάθε πλευρά που αρμόζουν σε ένα ευρωπαϊκό κράτος, παράλληλα όμως να δημιουργήσουμε την αποσυμφόρηση εκείνη που χρειάζεται, διότι όλα τα καταστήματα έχουν πολύ κόσμο που κρατείται

Τέλος, προχθές Τρίτη (29 Σεπτεμβρίου 2020), ο κ. Υφυπουργός προήδρευσε σε υπηρεσιακή σύσκεψη Αξιωματικών, στην έδρα της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου, όπου είχε τη δυνατότητα να ενημερωθεί αναλυτικά για διάφορα θέματα αστυνομικού ενδιαφέροντος, που απασχολούν τις Υπηρεσίες της Ηπείρου και να δώσει τις απαραίτητες οδηγίες και κατευθύνσεις για τη βελτιστοποίηση του συντονισμού των δράσεων και των προγραμμάτων που εφαρμόζονται στην ευρύτερη περιοχή.

Επίσης, συναντήθηκε με εκπροσώπους της Ένωσης Αξιωματικών Ηπείρου, των Ενώσεων Αστυνομικών Υπαλλήλων Ιωαννίνων, Άρτας, Πρέβεζας και Θεσπρωτίας, το Σύλλογο Πολιτικού Προσωπικού Ελληνικής Αστυνομίας & Πυροσβεστικού Σώματος Ηπείρου – Ιονίων Νήσων καθώς και με εκπρόσωπο της Τοπικής Διοίκησης Ιωαννίνων της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών (ΙΡΑ).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here