Στη δυναμική που αναπτύσσει η τουριστική κίνηση της Πρέβεζας τη φετινή χρονιά καθώς και στις πολιτιστικές και αθλητικές δράσεις του Δήμου Πρέβεζας αναφέρθηκε ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Λεωνίδας Αργυρός μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Art Tv με την Βίκυ Ευαγγελίου.

Ο κ. Αργυρός μίλησε για ένα γεμάτο πολιτιστικό και αθλητικό καλοκαίρι και αναφέρθηκε στους 8ους «ΕΝ ΝΙΚΟΠΟΛΕΙ ΑΚΤΙΑ» αγώνες δρόμου αλλά και τους κολυμβητικούς αγώνες που θα πραγματοποιηθούν την 10 και 11 Σεπτεμβρίου στην Πρέβεζα με τη συνεργασία της εφορείας αρχαιοτήτων και συλλόγους αθλητικούς και κολυμβητικούς της περιοχής.“Αθλητισμός και πολιτισμός πάνε μαζί και το διήμερο θα κλείσει με μια συναυλία με το κλασικό συγκρότημα της περιοχής west cost” είπε ο κ. Αργυρός, θυμίζοντας ότι η διοργάνωση έχει σχέση με τους αγώνες των “Ακτίων” που ήταν ισοδύναμοι με τους ολυμπιακούς αγώνες.

Υψηλού επιπέδου παραστάσεις και ξεχωριστές εκδηλώσεις έχει προγραμματίσει ο δήμος Πρέβεζας οι οποίες θα συνεχιστούν και τον Σεπτέμβριο σημείωσε ο κ. Αργυρός και αναφέρθηκε ενδεικτικά στη Λευκή Νύχτα, στη γιορτή της σαρδέλας στη συναυλία αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη αλλά και στα μουσικά Μαϊστράλια.

Στον μικρό απολογισμό για όλα όσα έγιναν ο κ. Αργυρός στάθηκε στη λειτουργία του θερινού σινεμά που έγινε με δημοπρασία, στη θεατρική παράσταση η “Σέρα, η ψυχή του Πόντου” αλλά και στη διοργάνωση ταξιδιών εξοικείωσης δημοσιογράφων και τουριστικών πρακτόρων.

Ο ίδιος δήλωσε ικανοποιημένος από την τουριστική κίνηση στην Πρέβεζα, σημειώνοντας ότι τα στοιχεία δείχνουν ότι θα υπάρχει επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και τόνισε πως στόχος είναι μέσα από μια βιωματική σχέση να αναπτυχθεί ο “τουρισμός αναμνήσεων” που θα περιλαμβάνει τη γαστρονομία, τον πολιτισμό, τα θρησκευτικά μνημεία, τους αρχαιολογικούς χώρους και το περιπατητικό τουρισμό.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here