Κυριακή, 26 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΟ ΠΟΥ συνέστησε τη χρήση του εμβολίου της AstraZeneca ακόμη και στους...

Ο ΠΟΥ συνέστησε τη χρήση του εμβολίου της AstraZeneca ακόμη και στους άνω των 65

O Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, συστήνει τη χρήση του εμβολίου έχει αναπτύξει η Οξφόρδη σε συνεργασία με την Astrazeneca ακόμα και σε άτομα άνω των 65 ετών. 

Παρόλο που αρκετές χώρες της Ε.Ε. έχουν αποφασίσε να μη χορηγούν το συγκεκριμένο εμβόλιο σε άτομα άνω των 65 λόγω της συμμετοχής λίγων ηλικιωμένων στις κλινικές δοκιμές, ο ΠΟΥ ενέκρινε τη χρήση του σε άτομα άνω των 18 ετών. 

Επιπλέον, ο ΠΟΥ συμβουλεύει ότι όσο μεγαλύτερο είναι το διάστημα απόστασης μεταξύ της 1ης και της 2ης δόσης τόσο πιο αποτελεσματικό είναι το εμβόλιο. Το εμβόλιο της Οξφόδης χαρακτηρίζεται ως το «εμβόλιο για όλο τον κόσμο», διότι είναι φθηνό και μπορεί να αποθηκευτεί σε θερμοκρασίες ψυγείου. 

Συστήνει τη χρήση του σε χώρες που κυριαρχούν οι μεταλλάξεις

Ο ΠΟΥ συνέστησε επίσης τη χρήση του εμβολίου της AstraZeneca ακόμη και στις χώρες που έχουν κυριαρχήσει τα μεταλλαγμένα στελέχη του νέου κορονοϊού. Κάποια από αυτά έχουν δείξει σε πρώτες μελέτες ότι μειώνουν σε ένα βαθμό την αποτελεσματικότητα του εμβολίου. 

Ας σημειωθεί ότι στην Νότια Αφρική έχουν αναστείλει τη χορήγηση του εμβολίου της Οξφόρδης από την προηγούμενη Κυριακή.

«Δεν υπάρχει λόγος να μην προτείνουμε τη χρήση του ακόμη και σε χώρες που έχουν κυκλοφορία της παραλλαγής», δήλωσε ο Δρ Alejandro Cravioto, πρόεδρος του Sage του ΠΟΥ.

PrevezaReports.gr
PrevezaReports.gr
Το PrevezaReports.gr είναι ένα ειδησεογραφικό site ποικίλης ύλης. Δημιουργήθηκε το 2019 με σκοπό την άμεση, έγκαιρη και έγκυρη δημοσιογραφική κάλυψη γεγονότων από το Ν. Πρέβεζας, την Ελλάδα και τον κόσμο.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ