Ο ΟΦΥΠΕΚΑ τιμά την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος που γιορτάζεται στις 5 Ιουνίου κάθε έτους ο ΟΦΥΠΕΚΑ διοργανώνει εκδηλώσεις σε περίπου 40 σημεία περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος σε όλη τη χώρα.

Στην περιοχή μας η Μονάδα Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Κοιλάδας Αχελώου και Αμβρακικού Κόλπου θα γιορτάσει την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος την Πέμπτη 1η Ιουνίου παρέα με μαθητές του 7ου Δημοτικού Σχολείου Πρέβεζας, οι οποίοι θα ξεναγηθούν στο διβάρι Πωγωνίτσας, θα γνωρίσουν τη ζωή των ψαράδων και θα πάρουν μέρος στο καθημερινό ψάρεμα χρησιμοποιώντας παραδοσιακές μεθόδους αλίευσης και εργαλεία (καλάμια, απόχες, δίχτυα κλπ.).

Επίσης στη λιμνοθάλασσα Τσοπέλι θα έχουν την ευκαιρία να παρατηρήσουν με κιάλια και τηλεσκόπια διάφορα είδη πουλιών όπως φλαμίνγκο, αργυροπελεκάνους, τσικνιάδες, κλπ.

Αντίστοιχα η Μονάδα Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Ηπείρου παράρτημα Ηγουμενίτσας θα πραγματοποιήσει ξενάγηση στην έκθεση του Κέντρου Πληροφόρησης του ποταμού Αχέροντα στην Αμμουδιά, ενώ θα ακολουθήσουν διάφορες περιβαλλοντικές δραστηριότητες (χειροτεχνίες, ζωγραφιές, επιδαπέδια παιχνίδια), βαρκάδα στις εκβολές του ποταμού Αχέροντα και εθελοντικός καθαρισμός στην παραλία της Αμμουδιάς.