Κυριακή, 26 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΟ δορυφόρος των ΗΑΕ βρίσκεται πλέον σε τροχιά γύρω από τον Άρη...

Ο δορυφόρος των ΗΑΕ βρίσκεται πλέον σε τροχιά γύρω από τον Άρη (Vid)

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα κατάφεραν να θέσουν τον Hope δορυφόρο τους σε τροχιά γύρω από τον Άρη, κάνοντας τα ΗΑΕ την πέμπτη χώρα που φτάνει στον Άρη μετά τις ΗΠΑ, τη Ρωσία, την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ινδία.

Το Hope είχε εκτοξευτεί τον Ιούλιο από το Tanegashima Space Center της Ιαπωνίας με έναν Mitsubishi H-2A πύραυλο και χρειάστηκε εφτά μήνες για να φτάσει στον Άρη. Σκοπός του είναι να παρατηρεί την ατμόσφαιρα του Κόκκινου Πλανήτη για να καταλάβουμε τα καιρικά φαινόμενά του, τον παγκόσμιο καιρικό κύκλο του, το σχηματισμό αμμοθυελλών και άλλα.

Οι πιθανότητες επιτυχίας της αποστολής υπολογίζονταν στο 50%, καθώς ήταν η πρώτη προσπάθεια της διαστημικής υπηρεσίας των ΗΑΕ. Η επιβράδυνση του σκάφους έπρεπε να είναι ακριβής, καθώς υπερβολική επιβράδυνση θα οδηγούσε σε κατάρρευση της τροχιάς και συντριβής του δορυφόρου στον Άρη, ενώ αν δεν ήταν αρκετή η επιβράδυνση, το σκάφος θα προσπερνούσε τον Άρη.

Ο Υπουργός Ανεπτυγμένων Επιστημών των ΗΑΕ, Sarah Al Amiri, έχει τονίσει πως η διαστημική εξερεύνηση θα είναι “το μέλλον των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων”.

PrevezaReports.gr
PrevezaReports.gr
Το PrevezaReports.gr είναι ένα ειδησεογραφικό site ποικίλης ύλης. Δημιουργήθηκε το 2019 με σκοπό την άμεση, έγκαιρη και έγκυρη δημοσιογραφική κάλυψη γεγονότων από το Ν. Πρέβεζας, την Ελλάδα και τον κόσμο.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ