Ο Δήμος της Πρέβεζας ολοκληρώνει τις διαδικασίες για τη δημιουργία Λαϊκής Αγοράς στην πόλη

Ένα βήμα πριν τη δημιουργία Λαϊκής Αγοράς βρίσκεται ο Δήμος της Πρέβεζας.

Όπως ανέφερε στη Δημοτική Ραδιοφωνία Πρέβεζας ο αντιδήμαρχος Αγροτικής Ανάπτυξης Γρηγόρης Κουμπής μια προεκλογική δέσμευση της Δημοτικής Αρχής γίνεται πράξη και ήδη έχει γίνει η χωροθέτησή της (στο σημείο όπου λειτουργούσε η αγροτική αγορά δίπλα στο γήπεδο) έχουν δοθεί οι απαραίτητες εγκρίσεις από την αστυνομία κι απομένουν οι εγκρίσεις από τη Δημοτική Κοινότητα, την Επιτροπή Λαϊκών Αγορών , Ποιότητας Ζωής και Δημοτικού Συμβουλίου πριν το θέμα λήξει και τυπικά.

Σύμφωνα με τον κ. Κουμπή η προφορική έγκριση από το Υπουργείο έχει ήδη δοθεί (μιας και η Πρέβεζα είναι μια από τις λίγες ανά την Ελλάδα πόλεις που δεν διαθέτουν Λαϊκή Αγορά).

Οι προβλεπόμενες θέσεις θα είναι 42 ( με αναλογία έναν προς έναν για παραγωγούς και πωλητές ), ενώ θα δοθεί έμφαση στη διάθεση παραδοσιακών προϊόντων (όσπρια, μέλι, ψάρια κλπ) έτσι ώστε ο χαρακτήρας να θυμίζει περισσότερο αγροτική αγορά.

Θα υπάρχουν υποδομές, συγκεκριμένη οριοθέτηση των πάγκων, ενώ η λειτουργία της θα γίνεται κάθε Σάββατο ώρες 7 το πρωί με 2.30 το μεσημέρι.