Ο Δήμος Πρέβεζας τιμώντας τον Εθνικό μας ποιητή ανοίγει το “βιβλίο” μνήμης για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση

Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας αλλά και Ημέρα μνήμης του εθνικού μας ποιητή Διονυσίου Σολωμού η 9η Φεβρουαρίου και ο Δήμος της Πρέβεζας την ξεχωριστή αυτή ημέρα , παραμονή του Πολιούχου Αγίου Χαραλάμπους, στις 18:30 θα πραγματοποιήσει διαδικτυακή επετειακή εκδήλωση με τίτλο “Προσεγγίζοντας το ποιητικό σύμπαν του Διονύσιου Σολωμού” η οποία θα μεταδοθεί απευθείας από το κανάλι του Δήμου Πρέβεζας στο παρακάτω player:

Ομιλητής της εκδήλωσης θα είναι ο Κοσμάς Κοψάρης Δρ.Φιλολογίας Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, ενώ ανάγνωση και απαγγελία ποιημάτων θα γίνει από την Αντιγόνη Στρακαντούνα.

Τον συντονισμό θα έχει η δημοσιογράφος Αθηνά Παππά.

Όπως ανέφερε η αντιδήμαρχος Πολιτισμού Πρέβεζας Αθηνά Κωνσταντάκη μιλώντας στη Δημοτική Ραδιοφωνία πρόκειται για μια πρώτη παρουσίαση των όσων έχει σχεδιάσει και θα υλοποιήσει ο Δήμος σε συνεργασία με φορείς, δημιουργούς κλπ. προκειμένου να τιμήσει τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821.

Δράσεις και δρώμενα από τη Δημοτική Βιβλιοθήκη, το Δημοτικό Ωδείο, την Εφορεία Αρχαιοτήτων κλπ θα συνθέσουν ένα “παζλ” το οποίο κατά την διάρκεια κυρίως της θερινής περιόδου θα αναδείξει πρόσωπα, τοποθεσίες και ιστορικά γεγονότα που συνδέουν την Πρέβεζα με τους αγώνες του 1821 και όχι μόνο.

Η κ.Κωνσταντάκη εξάλλου μαζί με τον πρόεδρο της Τ.Κ Καμαρίνας Θεόδωρο Δράκο το βράδυ της Πέμπτης ( ώρα 23.45”) θα μιλήσουν στην εκπομπή του OPEN “και Εγένετο Ελλάς” με τον Γεώργιο Σαρρή για το Ζάλογγο και την θυσία των γυναικών του Σουλίου.

Παρουσία στην ίδια εκπομπή θα έχει και το χορευτικό του Δήμου Πρέβεζας το οποίο αναπαριστά τον ηρωϊκό χορό του Ζαλόγγου.