Οι δάσκαλοι των Ιωαννίνων ζητούν τώρα να πάνε οι ΚΟΜΥ στα σχολεία!!!

Τρεις κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ το Σάββατο κι άλλες τόσες την Κυριακή, ανέμεναν για δωρεάν δειγματοληπτικό έλεγχο νηπιαγωγούς και δασκάλους του Νομού Ιωαννίνων, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο του Νοσοκομείου Χατζηκώστα.

Το αίτημα για την διενέργεια τεστ είχαν κατατεθεί τόσο από τους ίδιους όσο και από εκατοντάδες γονείς με αφορμή την επιστροφή των μικρών μαθητών στις σχολικές αίθουσες.

Κι ενώ το αίτημα ήταν σχεδόν καθολικό η προσέλευση των εκπαιδευτικών κυμάνθηκε σε εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα.

Το Σάββατο προσήλθαν μόλις 71 και την Κυριακή 142, συνολικά δηλαδή 213!!!

Το εντυπωσιακό είναι πως μετά την λήξη της διήμερης δειγματοληψίας ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας του Νομού Ιωαννίνων επανήλθε και με επιστολή του προς τις… Κινητές Μονάδες του ΕΟΔΥ ζητά να πάνε εκείνες στα σχολεία!!

Η επιστολή αναλυτικά αναφέρει:

«Αίτημα πραγματοποίησης δειγματοληπτικών ελέγχων για covid 19 σε σχολικές μονάδες της Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων»

Στις 11 Ιανουαρίου αποφασίστηκε η επανέναρξη της δια ζώσης διδασκαλίας στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση. Έπειτα από δύο περίπου μήνες, οι μαθητές και οι μαθήτριές μας θα επιστρέψουν στα σχολεία και θεωρούμε απαραίτητο η επάνοδος αυτή να γίνει με όρους που να εγγυώνται την ασφαλή επιστροφή τους.

Ως Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Ιωαννίνων αιτούμαστε την πραγματοποίηση δειγματοληπτικών ελέγχων (rapidtest) για covid 19 στις σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ιωαννίνων, από τις κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ. Θεωρούμε ότι στο αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα είναι απαραίτητο να προβείτε στην συγκεκριμένη διαδικασία ώστε, αφενός, να μειωθεί η πιθανότητα εμφάνισης και διασποράς του ιού, μιας και είναι οι μοναδικοί χώροι στους οποίους παρουσιάζεται τόση μεγάλη συγκέντρωση πληθυσμού, και, αφετέρου, να εξασφαλιστεί η, όσο το δυνατόν, πιο απρόσκοπτη λειτουργία των Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων της Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Ιωαννίνων σας παρακαλεί να προβείτε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την ικανοποίηση του συγκεκριμένου αιτήματος και να μας ενημερώσετε σχετικά.