“Άρωμα Ηπείρου” είχε η φετινή τελετή βράβευσης Έργων και Πρωτοβουλιών της Αυτοδιοίκησης που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα “Μιλτιάδης Έβερτ” της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων.

Η Περιφέρεια Ηπείρου απέσπασε δύο χρυσά βραβεία για τον αυτοκινητόδρομο της οδού Νιάρχου και το Πάρκο υψηλής Τεχνολογίας και Έρευνας τα οποία παρέλαβε ο Περιφερειάρχης Αλέξανδρος Καχριμάνης, ωστόσο σημαντικά βραβεία απονεμήθηκαν και σε άλλους φορείς.

Πιο συγκεκριμένα βραβεία σε διάφορες κατηγορίες απέσπασαν οι Δήμοι Ιωαννίνων, Ζίτσας, Κόνιτσας, Αρταίων, Ηγουμενίτσας, το χιονοδρομικό κέντρο Ανήλιου Μετσόβου καθώς και το 2ο Δημοτικό Σχολείο Καναλακίου Δήμου Πάργας για τη “Μελέτη με όραμα ένα πράσινο σχολείο για την ενεργειακή αναβάθμισης του κτιρίου και τον βιοκλικατικό ανασχεδιασμό του προαυλίου”.

Το σχολείο κατάφερε να αποσπάσει το ασημένιο βραβείο στην κατηγορία Green City εκπαιδευτικές δομές το οποίο παρέλαβε η διευθύντρια του Ελένη Κολιοφώτη, ευχαριστώντας τους μελετητές για την προσφορά τους κι όλους τους φορείς που συνέβαλαν στο να γίνει πράξη η τιμητική αυτή και μοναδική για την Π.Ε Πρέβεζας διάκριση.

Η μελέτη, αφορά τις ενέργειες και τις παρεμβάσεις που δύναται να πραγματοποιηθούν, προκειμένου να μειωθεί η κατανάλωση ενέργειας και το ενεργειακό αποτύπωμα του σχολείου αλλά και στον εκσυγχρονισμό της σχολικής αυλής μέσω της ενσωμάτωσης των αρχών του βιοκλιματικού σχεδιασμού.

Μια σχετική με την Ήπειρο διάκριση όμως έλαβε και ο Σύνδεσμος Δήμων Ιαματικών Πηγών Ελλάδος για το έργο «ALTERNATIVE TOURISM» που αφορά στην ανάπτυξη & την προώθηση των Ιαματικών Πηγών των Δήμων Αμυνταίου, Άργους Ορεστικού, Κόνιτσας και Πρεβέζης.

Τα Best City Awards είναι τα μοναδικά και κορυφαία βραβεία της τοπικής αυτοδιοίκησης, αναδεικνύουν και επιβραβεύουν τις καλύτερες πρακτικές και λύσεις που έχουν σχεδιαστεί προκειμένου οι πόλεις να είναι ευφυείς, αειφόρες και οικονομικά βιώσιμες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here